jamk.fi
20.1.2015

Suomalaista sairaanhoitajakoulutusta arvostetaan Kiinassa

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa voi opiskella sairaanhoitajaksi myös englannin kielellä. Koulutus täyttää EU-lainsäädännön vaatimukset ja on saman sisältöinen suomenkielisen sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman kanssa. Noin puolet opintoihin valittavista ovat ulkomaalaisia ja puolet suomalaisia.

Kiinalainen You Chen aloitti sairaanhoitajaopinnot JAMKissa syksyllä 2012. Suomen korkeatasoinen koulutusjärjestelmä sekä lukukausimaksujen puutuminen saivat Youn hakeutumaan opintoihin toiselle puolelle maailmaa. Myös Suomen kaunis luonto, revontulet ja sauna kiinnostivat nuorta naista.

You katsoo saavansa JAMKista hyvät valmiudet sairaanhoitajana työskentelyyn. Suomalaista sairaanhoitajakoulutusta arvostetaankin Kiinassa varsin korkealle. Myös tutkinto-ohjelman kansainvälinen ilmapiiri saa Youlta kiitosta. Opiskelijoita on muun muassa Afrikasta, Aasiasta ja Euroopan maista. Englanninkielinen tutkinto-ohjelma ja ulkomaiset opiskelijat luovat kansainvälisen ilmapiirin.

Kansainvälistä osaamista voi lisätä myös suorittamalla opintoja tai harjoittelua yhteistyökorkeakouluissa ulkomailla.

– Monet harjoittelupaikat toivovat nykyisin kansainvälisiä opiskelijoita, yli 10 vuotta Nursing-tutkinto -ohjelmassa opettanut JAMKin lehtori Marjo Palovaara kertoo.

Haku JAMKin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin on parhaillaan käynnissä ja päättyy 27.1. Opiskelu sujuu lukiotason englannin kielen taidoilla. Haku tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi.

Lisätietoja:
Marjo Palovaara, lehtori,  0400 976 746, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointi
You Chen, Nursing-opiskelija,  040 771 2568, g6609@student.jamk.fi

Takaisin