jamk.fi
6.5.2015

Sosiaali- ja terveysalalta valmistuneet työllistyvät hyvin

Lukuvuoden 2014-2015 aikana Jyväskylän ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalalta valmistuneita juhlitaan tänään Lutakon kampuksella Dynamossa klo 17 alkaen.

Fysio- tai toimintaterapeutiksi, kuntoutuksen ohjaajaksi, sosionomiksi, sairaanhoitajaksi, kätilöksi tai terveydenhoitajaksi on tämän lukuvuoden aikana valmistunut yhteensä 209 opiskelijaa. Ylemmistä AMK-tutkinnoista on valmistunut 30 opiskelijaa.

– Nämä luvut eivät vielä kerro koko totuutta tänä lukuvuonna valmistuvista. Ennen juhannusta voi perinteisesti odottaa vielä reilun sadan opiskelijan valmistuvan, koulutuspäällikkö Mirja Immonen kertoo.

Sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnon suorittaneet työllistyvät perinteisesti hyvin. Valmistumishetkellä 66 prosenttia on työelämässä, ja heistä 62 prosenttia on työllistynyt Keski-Suomeen. Vuosi valmistumisen jälkeen työelämässä on jo 82 prosenttia. Suurin osa valmistuneista on työllistynyt julkiselle sektorille (71 %). Työllistyneistä peräti 93 prosenttia kokee työskentelevänsä AMK-tutkintoa vastaavalla alalla.

Työllistymisluvut on koottu tuoreesta vuosittaisesta Opala-kyselystä (nykyinen AVOP-kysely) sekä vuosi valmistumisesta sijoittumisseurantakyselystä.

Kyseessä on valtakunnallinen OKM:n valmistumisvaiheen kysely kaikille AMK- ja YAMK-tutkinnon suorittaneille. Vuonna 2014 siihen vastasi JAMKissa 85 % (139) YAMK-tutkinnon suorittaneista ja 99 % (1113) AMK-tutkinnon suorittaneista. Vuosi valmistumisesta –kyselyyn vastasi vuoden 2015 alussa 47 % (448) vuoden 2013 aikana valmistuneista.    

Lisätietoja:
Mirja Immonen, koulutuspäällikkö, 040 547 8949, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Takaisin