jamk.fi
1.4.2015

Musiikin opiskelijat levyttävät JAMKissa sävellettyjä lastenlauluja

Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin opiskelijat Heidi Kantanen ja Anne-Mari Kuusisaari kokosivat opettajansa Leena Pantsun kanssa yksiin kansiin Jyväskylän ammattikorkeakoulussa sävellettyjä lastenlauluja. Sävellykset on tehty osana opintoja, ja niitä on kerätty muun muassa opinnäytetöistä.

Musiikin opiskelijat tekivät sovitukset lauluihin viime syksynä ja esittivät lauluja kahdessa konsertissa jo joulun alla. Nyt sama ryhmä on mukana levytysprojektissa.  

– Äänitykset ammattiopiston studiolla alkoivat viime viikolla ja jatkuvat musiikkikampuksen kirjaston äänipajalla vielä pari viikkoa pääsiäisen jälkeen. Levy tulee myyntiin alkukesästä, Heidi Kantanen kertoo. 

Levyyn kootaan parhaat palat viime vuonna toimitetusta lapsiperheille sopivasta musiikillisesta keittokirjasta Soiva soppa. Teos sisältää 27 uutta lastenlaulua sekä loruja soitto- ja leikkiohjeineen. Julkaisussa on mukana myös yksinkertaisia soitinsovituksia mm. kanteleelle ja laattasoittimille.

– Projekti on kaiken kaikkiaan ollut laaja, ja olemme saaneet koululta vapaat kädet toimia. Ammatillisesti erittäin hyödyllistä on ollut saada käytännön kokemusta äänitystilanteista ja laulujen sovitusten toimivuudesta. Myös ryhmätyöskentely- ja organisointitaidot ovat lisääntyneet, Kantanen jatkaa.

Heidi Kantanen valmistui ensimmäistä kertaa musiikkipedagogiksi jo vuonna 2013. Tuolloin hän painotti opinnoissaan varhaisiän musiikkikasvatusta. Tänä keväänä hänestä tulee kaksinkertainen musiikkipedagogi (AMK), kun hän saa loppuun pianonsoiton instrumenttiopettajan opintonsa.

Haku musiikin tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 9.4. klo 15 asti osoitteessa opintopolku.fi.

Lisätietoja:
Heidi Kantanen, opiskelija,  040 736 8223, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Leena Pantsu, lehtori, 040 510 5062, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, musiikin koulutus, hyvinvointiyksikkö

Takaisin