jamk.fi
6.5.2015

Maahanmuuttajataustaiset opettajat pätevöityvät JAMKissa

JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun järjestämä koulutus antaa maahanmuuttajataustaisille opettajille pedagogisen kelpoisuuden. Pedagogisten opintojen suorittaminen on Suomessa edellytys useimpiin opettajan virkoihin.

Syksyllä 2015 alkava Specima-pätevöitymiskoulutus on suomenkielinen, joten opiskelijoilta edellytetään jo sujuvaa kielitaitoa. Koulutus toteutetaan maahanmuuttajien työllistymistä edistävällä Opetus- ja Kulttuuriministeriön Specima-rahoituksella.

 – Suomessa asuu paljon korkeasti koulutettuja maahanmuuttajia, joille ovet työelämään voivat avautua vasta lisäkoulutuksen myötä. Specima-opinnot täydentävät kotimaassaan jo opettajaksi opiskelleiden osaamisen Suomessa vaaditulle tasolle, kertoo kouluttaja Outi Pylkkä.

JAMKissa vastaavaa koulutusta on toteutettu jo usean vuoden ajan. Viimeisimmässä opettajankoulutusryhmässä opiskeli myös Muurameen asettunut kiinalainen musiikinopettaja Yufei Liu, jonka arjesta ei tekemistä puutu.

– Tulin Suomeen opiskelemaan musiikkia, mutta muusikon tutkintojen lisäksi päätin suorittaa opettajan pedagogiset opinnot. Nykyään varsin moninaiseen työnkuvaani kuuluu kiinan kielen ja pianonsoiton opettamista sekä kuoronjohtajan ja tulkin töitä. Töiden ja opiskelun lisäksi perhe-elämä vie aikaa, sillä minulla ja suomalaisella miehelläni on 3- ja 6-vuotiaat pojat, Liu kertoo.

– Minulle Specima-koulutus antoi uutta tietoa, pedagogista osaamista, itsevarmuutta ja ennen kaikkea jatkuvan oppimisen intoa. Opinnot ovat myös avanneet monta uutta ovea.

Haku ensi syksynä Jyväskylässä alkavaan Specima-ryhmään on käynnissä 15.6.2015 asti täällä.

Lisätietoja:
Outi Pylkkä, kouluttaja, 040 5322 734, etunimi.sukunimi@jamk.fi. sekä Santtu Hartikainen, koulutussuunnittelija, 040 8256 330, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Avainsanat

Jaa

Takaisin