jamk.fi
4.2.2015

Korkeakouludiplomi puhututtaa Helsingissä 9.2.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu pilotoi korkeakouludiplomia eli tutkintojen osista koostettuja 60 opintopisteen koulutuksia, joista opiskelija saa täsmäosaamista ja todistuksen. JAMKin koulutukset ovat gerontologinen kuntoutus, hankintaosaaja, henkilöstö- ja talousosaaja sekä maatalousyrittäjän liiketoimintaosaaminen.

– Koulutuksia on toteutettu avoimen ammattikorkeakoulun kautta ja pilotin rahoittaa pääosin OKM. Monista muista koulutuksista poiketen korkeakouludiplomiin ei ole pohjakoulutus- eikä työkokemusvaatimuksia, hankkeen projektipäällikkö Tytti Pintilä kertoo.

Hakeutuminen pilottikoulutuksiin tapahtui huhtikuussa 2014 ja kaikki 85 paikkaa täytettiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Gerontologiseen kuntoutukseen järjestettiin soveltuvuuskoe.  Kaksi koulutusta täyttyi jo kahdessa viikossa. Koulutukset käynnistettiin elokuussa 2014 ja opinnot jatkuvat 2015 vuoden loppuun.

Jyväskylän yliopiston koulutuksen tutkimuslaitos KTL julkaisee ensimmäisen väliarvioinnin korkeakouludiplomeista 9.2.2015 klo 12 Helsingin Pääpostin auditoriossa, Mannerheiminaukio 1 B.

Tilaisuudessa  tarkastellaan kokeilun toimeenpanoa ja siitä saatuja ensimmäisiä kokemuksia opettajien, opiskelijoiden, JAMKin ja työelämän kannalta. Lopullinen seuranta- ja arviointitutkimus valmistuu vuoden 2016 alussa. Tutkimustulosten pohjalta arvioidaan diplomin asemaa Suomen korkeakoulutusjärjestelmässä ja esitetään kehittämisehdotukset.

Mukana seminaarissa on myös ministeriöiden ja ammattijärjestöjen edustajia, sekä koulutuksessa mukana olevia opiskelijoita.

Ohjelma

Lisätietoja:
Tytti Pintilä, projektipäällikkö, 040 869 0723, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jaa

Takaisin