jamk.fi
12.5.2015

Kiitos Oleg! Mestarin eläkkeelle jäämistä juhlistetaan 17.5.

Oleg Manturin entiset ja nykyiset piano-oppilaat kokoontuvat Hannikaissaliin juhlistamaan mestarin eläkkeelle jäämistä. Kiitos Oleg! - Спасибо Олег! -konsertti pidetään 17.5. klo 15 suomalaisen musiikkikampuksen Hannikaissalissa, Pitkäkatu 18-22.

Konsertin nimi – Kiitos, Oleg! – kertoo oppilaiden tuntemasta kunnioituksesta ja kiitollisuudesta opettajaansa kohtaan. Oleg Manturilla on takana yli 20 vuoden ura pianonsoiton opettajana ja konsertoivana muusikkona Jyväskylässä. Hänen vaikutuksensa Jyväskylän alueen musiikkielämään on ollut merkittävä. Monet hänen oppilaistaan ovat työllistyneet eri puolille Suomea opettajiksi ja muusikoiksi. Musiikillisesti Mantur on täysiverinen venäläisen koulukunnan edustaja ja perinteen jatkaja. Tämä on antanut hänen oppilailleen mahdollisuuden ammentaa suuresta perinteestä, joka olisi muutoin saavutettavissa ainoastaan levytysten tai kirjojen kautta. Säveltäjän palveleminen, emotionaalinen syvyys ja runollisuus luonnehtivat Manturin tyyliä niin muusikkona kuin pedagogina.

Konsertissa esiintyvät pianistit Henrik Nissinen, Tuomas Niininen, Sini Aaltio, Andras Szabo, Outi Keskinen ja Antti Manninen. Ohjelmassa on venäläistä romanttista pianomusiikkia, kuten osia Tsaikovskin Vuodenajoista, Rahmaninovia ja Skrjabinia. Myös Sibeliuksen ja Chopinin pianokappaleita on mukana.

Oleg Mantur aloitti pianonsoiton opintonsa Pietarissa ja jatkoi opiskelua Moskovan Tsaikovski-konservatoriossa, josta hän valmistui 1974 saaden pianotaiteilijan, konserttisäestäjän ja soitonopettajn pätevyyden. Vuosina 1976-79 hän suoritti jatko-opintoja (aspirantuuri) Moskovan konservatoriossa.

Jatko-opinnot on rinnastettu suomalaisen lisensiaatin tutkintoon. Mantur on toiminut vanhempana lehtorina Frunzen ja Pietarin konservatoriossa sekä solistina filharmoniassa. Hän on konsertoinut eri puolilla entistä Neuvostoliittoa sekä Suomessa niin soolosoittajana kuin erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Syksystä 1991 alkaen Oleg Mantur on toiminut Jyväskylässä Keski-Suomen konservatorion pianonsoiton lehtorina, syksystä 1999 JAMKin  lehtorina.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Ritva Valoranta, tuntiopettaja, 050 526 5211, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, musiikin tutkinto-ohjelma

Takaisin