jamk.fi
12.11.2015

Jyväskylän resurssiviisaan lähiruuan hanke sai kunniamaininnan Vuoden projekti 2015 -kilpailussa

JAMKin lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin -hanke on saanut kunniamaininnan Vuoden projekti 2015 -kilpailussa. Vuoden projektiksi valittiin Vincit Oy:n toteuttama Google Glass -pysäköintivalvojan älylasit. Kilpailun voittaja julkistettiin tiistaina 10.11.Projektipäivillä Helsingissä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoimassa pilottihankkeessa oli mukana Jyväskylän kaupungin liikelaitos Kylän Kattaus ja Jyväskylän kaupungin hankintakeskus. Muita mukana olleita toimijoita olivat Komppa-Seppälän tila, Eijan Juures ja Vihannes, Lähi- ja luomuruokaosuuskunta Mukulaari, LähiPro Oy, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ja Keski-Suomen kalatalouskeskus ry. Pilottikohteena oli Vesangan päiväkoti-koulu.

Vesangan päiväkoti-koulussa kokeiltiin syksyn 2014 ajan lähiporkkanaa ja tonnikalan ja tuontilohen korvaamista särjellä. Porkkanat toimitti Eijan Juures ja Vihannes ja särjet paikallinen kalastaja Ari Seppälä Komppa-Seppälän tilalta. Hankkeen ansiosta Kylän Kattauksen ruokalistoille päätyi kaksi uutta lähikalasta tehtyä ruokaa, särkikiusaus ja kalastajan pizzapiirakka.

Hanke oli osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin yhteistä Kohti resurssiviisautta -hankekokonaisuutta. Hankkeen tavoitteena oli löytää keinoja vähentää luonnonvarojen käyttöä ja päästöjä ja samalla lisätä alueen hyvinvointia.

”Mutkaton ja maukkaasti paketoitu kokonaisuus.” Hankkeen erityisenä ansiona tuomaristo piti positiivista ja yhteistyöhön perustuvaa paikallista vaikutusta. Lisäksi tuomaristo arvosti hankkeen positiivisia vaikutuksia ympäristöön, hiilijalanjälkeen ja eettiseen ruuantuotantoon.

Lisätietoja:
Pölkki Leena, projektipäällikkö, 050 401 1894, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta

Takaisin