jamk.fi
6.10.2015

Jyväskylän ammattikorkeakoulu sopi vihreän talouden edistämisestä Kazakstanissa

JAMK ja Green Academy solmivat tänään yhteistyösopimuksen ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan vierailun yhteydessä Astanassa Kazakstanissa. Sopimus koskee koulutus- ja tutkimusyhteistyötä bioenergian käytön, jätehuollon järjestelmien sekä säästävän vesiteknologian koulutuksessa ja tutkimuksessa. JAMK toimii Kazakstanissa yhteistyössä muiden ammatillista koulutusta tarjoavien suomalaisten oppilaitosten kanssa.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat johtaja Bakhyt Yessekina Green Academystä ja vararehtori Heikki Malinen JAMKista.

Green Academy on perustettu edistämään Kazakstanin Green Economy -ohjelman tavoitteita koulutuksen ja tutkimuksen keinoin. Kazakstanin Vihreän talouden ohjelma on osa kansallista strategiaa (Strategy Kazakhstan 2050). Ohjelma toteuttaa kestävän kehityksen periaatetta ja maa pyrkii sen avulla maailman kehittyneimpien valtioiden joukkoon. On arvioitu, että ohjelma vaikuttaa myönteisesti BKT:n kasvuun, uusiin työpaikkoihin, uusien palvelujen ja teollisuuden syntyyn sekä yleiseen elintason nousuun.

Käytännön yhteistyö tarkoittaa alkuvaiheessa esimerkiksi osallistumista asiantuntijoiden koulutukseen, tutustumista suomalaisiin teknologiaratkaisuihin sekä yhteisiä tutkimushankkeita. Tarkoituksena on tuoda esille koulutuksen ja tutkimuksen ohella muuta suomalaista osaamista, Cleantech-ratkaisuja ja laitetekniikkaa.

Lisätietoja:
Heikki Malinen, vararehtori, +358 40 772 3376, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin