jamk.fi
13.5.2015

JAMKin kesäkoulun suosio kasvanut

Vuosi sitten reilu sata, nyt noin 160 opiskelijaa ympäri maailman, opiskelee tänä kesänä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa JAMK Summer Schoolissa. Opinnot ovat AMK ja YAMK-tasoisia. Ensimmäinen Industrial Business -ryhmä on aloittanut opiskelunsa tällä viikolla, loput toteutukset pyörähtävät käyntiin kesäkuun alussa.

Nuoret saapuvat Jyväskylään partnerioppilaitoksista sekä Euroopan ulkopuolelta että EU–alueelta, suurin joukko Amerikan mantereelta, kuten USAsta, Kanadasta, Argentiinasta, Brasiliasta ja Meksikosta. Kasvava kiinnostus Aasian suunnalta tuo opiskelijoita Kiinasta, Hong Kongista, Singaporesta ja Nepalista. Lisäksi kesäkouluun osallistuu JAMKin ulkomaalaisia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita.

Creativity and Communication in Business tarjoaa muun muassa latinalaiseen, venäläiseen ja pohjoismaalaiseen bisneskulttuuriin tutustumista ja viestintää sekä urheilu- ja matkailubisnestä. Globaali liiketoiminta, tiimityöskentely, luovuus ja innovointi –esimerkiksi näitä teemoja käsitellään seitsemää ei kansallisuutta edustavan kouluttajan ohjauksessa.

Health Promotion Management (YAMK) järjestetään nyt jo kolmatta vuotta peräkkäin. Kesäkoululaisten lisäksi viikko tuo yhteen JAMKin sekä itävaltalaisen Carinthia University of Applied Sciences –korkeakoulun kaksoistutkinto-opiskelijat.

Kiinalaisen partneriyliopiston kanssa järjestetään ympäristöteknologiaan ja uusiutuvaan energiaan keskittyvät opinnot Saarijärven Biotalouskampuksella.

Opettajaopiskelijoiden kesäkoulun teemana on Creativity and Learning: ”Joy”. Kesäkoulu muodostuu toiminnallisista työpajoista, yhteisestä työskentelystä, opintovierailuista, sosiaalisesta ohjelmasta sekä itsenäisistä tehtävistä. Kesäkoulun kaikki kymmenen kouluttajaa ovat ulkomaisia Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta, Alankomaista, Ranskasta ja Itävallasta.

Kesäkoulun opintoihin liittyy myös vierailuja keskisuomalaisiin yrityksiin sekä niiltä saatuja toimeksiantoja. Jyväskylän lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua viikkojen aikana myös Tallinnaan, Tukholmaan ja Pietariin.

Lue lisää

Lisätietoja:
Minna Junttila, JAMK Summer School koordinaattori, 040 588 6533, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

 

Jaa

Takaisin