jamk.fi
13.5.2015

JAMKin imago edelleen hyvä

Taloustutkimuksen korkeakoulujen imagotutkimuksen mukaan Jyväskylän ammattikorkeakoulu on sijalla neljä, kun tarkastellaan ammattikorkeakoulujen kokonaisarvosanaa.

Imagotekijöillä mitattuna JAMK oli ammattikorkeakoulujen kärjessä opiskelupaikan hyvän maineen (sija 3) ja tasokkaan opetuksen (sija 3) vuoksi. Tunnettuudessa JAMK oli kahdeksas HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun ollessa ykkönen. Tunnettuus on hieman korkeampi kuin viime vuonna. Tunnettuus on korkeinta Keski-Suomessa asuvien parissa, peräti 94 %. Muista alueista kärkeen nousivat Pohjanmaat, Itä-Suomi ja Kaakkois-Suomi. Tunnettuus perustuu edelleen vahvasti muiden kertomuksiin oppilaitoksesta, kakkosena omaan tiedonhakuun.

Tutkimuksessa käy ilmi, että oppilaitoksen www-sivulle tullaan entistä useammin sosiaalisen median kanavien ja hakukoneiden kautta.  

– Kehitystyö näiden asioiden parissa on jatkuvaa. JAMKissa jo pitkään käytössä ollut blogiympäristö uudistettiin viime vuoden lopussa ja samoihin aikoihin liityimme Instagramiin. Kävijäseurantaa tehdään aktiivisesti ja otamme käyttöön uusia sosiaalisen median kanavia ja palveluita sen mukaan, missä opiskelijat liikkuvat, digitaalisen markkinoinnin suunnittelija Nina Viertorinne kertoo.  

– Sivuillamme on mm. Chat-palvelu, jonka kautta yhteydenottoja tuli yhteishaun aikana yli 700, Viertorinne jatkaa.

Kevään korkeakoulujen yhteishaussa opiskelupaikkaa JAMKista tavoitteli kaiken kaikkiaan 15 238 henkilöä, joista ensisijaisia hakijoita oli 5 716. Tämä tekee JAMKista Suomen neljänneksi suosituimman ammattikorkeakoulun.

Korkeakoulujen imagotutkimus toteutettiin Internet-kyselynä maaliskuussa 2015, kohderyhmänä 1200 alle 30-vuotiasta suomalaista. Aineisto on painotettu sukupuolen ja iän sekä asuinpaikan mukaan kohderyhmää vastaavaksi. Korkeakoulujen imagoa selvitettiin 10 imagoväittämän avulla siten, että vastaajia pyydettiin arvioimaan, sopivatko tietyt väittämät heidän tuntemiinsa korkeakouluihin hyvin vai huonosti.

Lisätietoja:
Heli Toivola, markkinointipäällikkö, 040 580 1659, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Nina Viertorinne, digitaalisen markkinoinnin suunnittelija, 050 346 4364, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jaa

Takaisin