jamk.fi
18.9.2015

Lehtori Ahonen  urheiluliiketoiminnan koulutuksen kehittämisen kansainväliseen foorumiin

Jyväskylän ammattikorkeakoulun lehtori Aila Ahonen on valittu Eurooppalaisen urheiluliiketoiminnan koulutuksen liiton hallitukseen (European Association of Sport Management, EASM).

EASM edistää urheiluliiketoiminnan koulutusta, tutkimusta ja akateemista julkaisutoimintaa. Liitto rohkaisee akateemisia tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita hakeutumaan ulkomaille vaihtoon sekä tekemään tutkimusta yhteistyössä muiden korkeakoulujen kanssa. Liittoon kuuluu sekä liikuntatieteiden että urheiluliiketoiminnan asiantuntijoita.

Liiton tavoitteena on myös edistää jäsenien ja heidän taustaorganisaatioidensa kehittymistä ja verkostoitumista sekä Euroopassa että globaalisti. Samankaltaisia liittoja on mm. Pohjois-Amerikassa, Aasiassa, Afrikassa että Etelä-Amerikassa. Nämä kaikki liitot kuuluvat maailmanlaajuiseen urheiluliiketoiminnan allianssiin. EASM on perustettu 1993 ja jäseniä on yli 40 maasta.

– Tämä avaa JAMKille lisää ovia verkostojen luomiseen ja koulutuksen kehittämiseen, Aila Ahonen kertoo.

Ahonen on mukana vuonna 2008 perustetussa Sport Business School Finlandissa. Tämä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteinen toimintakonsepti kehittää urheiluliiketoiminnan toimialaa sekä korkeakoulutusta ja koulutuksen lisäksi tarjoaa tutkimuspalveluita.

JAMKin tradenomiopiskelijat voivat opinnoissaan erikoistua urheiluliiketoimintaan. Opintojensa aikana opiskelijat ovat osallistuneet merkittävien urheilutapahtumien tutkimustyöhön, kuten esimerkiksi Neste Rally Finland, IIHF Ice Hockey World Championship ja UEFA Euro Cup.

Lue lisää urheiluliiketoiminnan opinnoista

Lisätietoja:
Aila Ahonen, lehtori,  050 592 1143,  etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Jaa

Takaisin