jamk.fi
28.5.2015

JAMKille mittava koulutusvientisopimus Argentiinaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on solminut mittavan koulutusvientisopimuksen Argentiinaan. Toukokuussa vahvistetun kaupan myötä työ maassa aloitettiin heti. Tavoitteena on kehittää opettajien täydennyskoulutusta Buenos Airesissa.

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu toteuttaa laajamittaisen koulutusohjelman argentiinalaisille opettajille, joista tulee uuden osaamisen myötä opettajien täydennyskouluttajia. Yhteistyökumppanina on paikallinen opetusministeriö.

 – Koulutusosaamisemme nähtiin olevan maailmanluokkaa. Argentiinalaiset itse kuvasivat sopimuksen merkittävyyttä sanomalla, että kauppasummalla koulutus olisi voitu toteuttaa myös jossakin maailman huippuyliopistoista. Vaikutuksen tekivät oppijakeskeinen ajattelutapamme, opettajan asettaminen kehittäjän rooliin sekä aiempi kansainvälinen kokemuksemme, yhteistyöstä vastaava opettajakorkeakoulun TKI-päällikkö Leena Kaikkonen kertoo.

Viime vuosikymmeninä Argentiinan epävakaissa oloissa talouskriisit ovat seuranneet toisiaan, mutta kasvupotentiaalia ei maasta puutu.

– Etelä-Amerikka on yksi koulutusviennin strateginen kohdealueemme, joten on hienoa nähdä työmme tuottavan tulosta. Alkaneessa koulutusohjelmassa on erityisen upeaa se, että tarjoamme kaksi kokonaisuutta espanjankielisinä verkko-opintoina ja mukana on myös paikallinen, suomalaisen pedagogiikan ja JAMKin tunteva kouluttaja, alleviivaa JAMKin koulutusvientipäällikkö Timo Juntunen.

Aivan uusia kumppaneita argentiinalaiset eivät jamkilaisille ole. JAMKin liiketoimintayksikkö on tarjonnut jo 13 vuotta opiskelijoille räätälöityä maksullista koulutusohjelmaa, jossa perehdytään alueen bisnesmaailmaan Buenos Airesissa UADEn yliopistossa. Lisäksi tänä kesänä argentiinalainen opiskelijaryhmä osallistuu jo viidettä kertaa kesäkouluun Jyväskylässä.

 – Argentiinalaista yhteiskuntaa ohjaavat ihmissuhteet. Kaikki tapahtuu sen kautta, kenet tunnet. Tässä opettajakorkeakoulunkin prosessissa on ollut jo aiemman yhteistyön kautta toisilleen tuttuja henkilöitä, mikä varmasti edisti sopimuksen syntyä, kertoo kansainvälisten asioiden koordinaattori Risto Korkia-aho.

JAMK on tehnyt lähiaikoina jo kaksi uutta koulutuskauppaa Latinalaisessa Amerikassa. Argentiinassa sekä Chilessä koulutusten toteutuksista vastaa JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu, joka on kokenut ja arvostettu pedagoginen kehittämiskumppani. Viime vuosina opettajakorkeakoulu on tehnyt yhteistyötä muun muassa Kazakstanissa, Balkanilla, Egyptissä sekä Vietnamissa ja Nepalissa.

Lisätietoja:
Timo Juntunen, koulutusvientipäällikkö, 040 779 0763, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu Leena Kaikkonen, TKI-päällikkö, 040 532 3162, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Takaisin