jamk.fi
23.1.2015

"Insinöörin pitää osata myös myydä"

Jyväskylän ammattikorkeakoulun englanninkielinen logistiikan insinöörikoulutus sai arvostetun eurooppalaisen EUR-ACE-akkreditoinnin syksyllä. JAMKin koulutusohjelma on ensimmäinen suomalainen ammattikorkeakoulutasoinen koulutusohjelma, jolle myönnettiin tämä kansainvälinen laatutunnustus.

– Opiskelupaikkaa hakeville tunnustus on merkki siitä, että koulutuksemme kestää laatuvertailun. Uskon myös, että meiltä valmistuvien insinöörien työmarkkina-arvo on tavallista parempi,  JAMKin logistiikan koulutus- ja t&k-päällikkö Sami Kantanen toteaa.

– Koulutuksessa painottuvat talous ja johtaminen, globaalit logistiikkatoiminnot, hankintatoimi ja yrittäjyys. Koulutus onkin tekniikan ja talouden sopiva kombinaatio, logistiikan lehtori Tommi Franssila pohtii. Tyttöjä koulutuksessa on yllättävän paljon, jopa yksi kolmasosa.

Keväällä 2013 JAMKista valmistunut  Jukka Lanu valitsi alan,  koska hän koki, että oikeastaan kaikki teollisuus tarvitsee logistiikkaa:

 – Yrityksen logistiikkaa kehittämällä on mahdollista saada merkittäviä säästöjä yrityksille, siten parantaa Suomen kilpailukykyä ja näin ollen varmistaa muidenkin työpaikkojen säilyminen Suomessa. Oikeasti tässä tehdään aika tärkeätä duunia! Lanu pohtii.

JAMKissa opiskelusta jäi parhaiten mieleen kattava läpileikkaus logistiikan maailmaan ja opiskeluympäristö:

– Porukka oli varsin kansainvälistä. Suoritin myös yhden lukukauden vaihtojakson Tsekeissä Pardubicessä, hän kertoo.

 Opetussuunnitelmaan hän lisäisi ehdottomasti käytännön myyntityötä:

– Yritysten olemassaolo riippuu kyvystä myydä, ja yhtään ei haittaa jos insinöörikin ymmärtää myynnistä ja asiakaspalvelusta. Suomalaisilla on se perisynti, että osataan tehdä tuotteita ja suunnitella tuotantoa mutta myydä ei osata.

Nykyään Lanu toimii yrittäjänä  Rauhasa Oy:ssa ja tarjoaa logistiikan palvelumyyntiä, konsultointia ja koulutuspalveluita.

Logistiikka-alan ammattilaiseksi valmistavaan ohjelmaan voi hakea 27.1. asti osoitteessa opintopolku.fi.

Lisätietoja:
Tommi Franssila, lehtori etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologia
Jukka Lanu, 050 409 4359, etunimi.sukunimi@hub.fi

Takaisin