jamk.fi
11.6.2015

JAMKin liiketalouden koulutukselle toistamiseen kansainvälinen akkreditointi

JAMKin International Business -tutkinto-ohjelma on saanut toistamiseen merkittävän kansainvälisen akkreditoinnin. Kauppatieteellistä koulutusta arvioiva ja johtamista kehittävä kansainvälinen asiantuntijaorganisaatio European Foundation for Management Development (EFMD) on myöntänyt 10.6. International Business -koulutukselle arvostetun EPAS-akkreditoinnin kolmeksi vuodeksi.

International Business sai EPAS-akkreditoinnin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Tuolloin saatu akkreditointi oli EFMD:n historian ensimmäinen tunnustus bachelor-tason ammattikorkeakouluohjelmalle Euroopassa.

EPAS-arvioinnissa korostetaan koulutuksen akateemista laatua ja työelämärelevanssia, ja arviointi oli hyvin kokonaisvaltainen. Aiheina olivat mm. yksikön strategia ja johtaminen, pedagogiikka ja opetushenkilöstö, koulutuksen suunnittelu, toteutus ja tulokset sekä laadunhallinta.

- Meitä arvioitiin kaiken kaikkiaan 79  kriteerin mukaan,  yksikönjohtaja Asta Wahlgrén toteaa.

Arviointiryhmä tutustui kattavaan kirjalliseen aineistoon sekä haastatteli henkilökuntaa, opiskelijoita ja työelämän edustajia.

International Business –ohjelmaa kiiteltiin etenkin hyvistä työelämäyhteyksistä, kansainvälisestä oppimisympäristöstä, koulutuksen työelämärelevanssista sekä hyvästä ilmapiiristä. Tutkimukseen ja alumnitoimintaan panostaminen nähdään tulevaisuuden kehittämiskohteina.

Arviointiprosessi oli toimintaa kehittävä sekä koulutuksen että laadunhallinnan kannalta.

- Tämä oli meille valtaisa oppimisprosessi, vaikka se veikin paljon aikaa. Opettajat sitoutuivat hienosti tähän yhteiseen ponnistukseen, ja draivi oli hyvä, Wahlgrén kehuu.

- Akkreditointi on edistänyt JAMKin korkeatasoisten partnereiden saamista. Myös ulkomaiset opiskelijat arvostavat tällaista laatuleimaa. Uskon, että tulevaisuudessa suomalaisetkin hakijat arvostavat puolueettoman tahon antamaa tunnustusta. Akkreditointi pitää meidät myös kilpailukykyisenä kansainvälisillä markkinoilla, mikäli koulutus jatkossa muuttuu maksulliseksi, Wahlgrén jatkaa.

Tällä hetkellä Suomessa EPAS-akkreditoituja ovat muutamat Vaasan yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston koulutusohjelmat. JAMKin International Business on edelleen ainoa suomalainen EPAS-akkreditoitu amk-ohjelma.

International Business tutkinto-ohjelmaan otetaan vuosittain 70 uutta opiskelijaa. Opiskelijoista noin puolet on ulkomaalaisia. Kaiken kaikkiaan JAMKissa on opiskelijoita yli 70 maasta.

Lisätietoja:
Yksikönjohtaja Asta Wahlgrén puh. 040 576 9372 sekä koulutuspäällikkö Matti Hirsilä, puh. 040 521 5637
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Avainsanat

Jaa

Takaisin