jamk.fi
5.1.2015

Ensimmäiset JAMKin kyberasiantuntijat valmistuivat - Hakuaika englanninkielisiin ohjelmiin alkaa 7.1.

Tammikuussa 2013 startanneet Suomen ensimmäisen kyberturvallisuuteen tähtäävän ylemmän AMK:n opiskelijat valmistuivat. 7. - 27.1. haettavissa on jälleen 20 uutta aloituspaikkaa. Tähän ja muihin englanninkielisiin ohjelmiin haetaan osoitteessa opintopolku.fi.

IT:n koulutuspäällikkö Jari Hautamäen mukaan ensimmäinen toteutus on aina tietynlainen koeponnistus, jonka pohjalta koulutusta kehitetään vuosittain:

– Tekniikka menee eteenpäin kovaa vauhtia ja koska haluamme tuoda opiskelijoidemme käyttöön uusimmat tai vasta tulossa olevat teknologiat, teemme laite- ja ohjelmistouudistuksia vuosittain.

Vantaalainen 37-vuotias Mikko Vatanen työllistyi heti informaatiotekniikan insinööriksi valmistuttuaan sisäasiainhallinnon alalle. Vuoden 2011 alussa hän siirtyi tietoturva-asiantuntijaksi Viestintävirastoon, jossa työskentelee edelleen uudessa kyberturvallisuuskeskuksessa.

–  Koulutuksen ajankohta ja sisältö kohtasivat niin hyvin, että hain opiskelijaksi ensimmäisten joukossa. Seurasin vuosia jatkotutkintojen eri vaihtoehtoja, mutta vasta JAMKin tarjoama kokonaisuus tarjosi omalla alallani kehittymisen mahdollisuuden. Koulutus ei liiaksi painottunut pelkästään hallinnolliseen turvallisuuteen tai tekniikkaratkaisuihin, joihin ei voi itse juurikaan vaikuttaa. Koulutusohjelman englanninkielisyys oli vain positiivista.

– Pääsimme tutustumaan teknologioihin, joihin ei joka päivä pääse käsiksi. Kattava laboratorioympäristö antoi mahdollisuuden nähdä toteutuksia, joita näkevät vain harvat ja valikoidut, Vatanen pohtii.

Hyvinkäällä asuva 39-vuotias Teemu Simovaara on työskennellyt Soneralla jo 14 vuotta. Simovaara päätti hakeutua jatko-opintojen pariin huomattuaan työssään puhelinverkkojen kehityksen ja ympäröivän maailman muuttumisen myötä erilaisten puhelinverkkoihin kohdistuvien turvallisuusuhkien lisääntymisen.

– Koin tärkeänä kehittää osaamistani kyberturvallisuuteen liittyen. Työnantajaltani sain vahvan tuen opiskelulleni. Opinnoista käteen jäi paljon mielenkiintoisia asioita ja uusia kontakteja eri puolelle Suomea. Opiskelu on mainio tapa verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa.

Niin koulutuspäällikkö kuin valmistuvat opiskelijat ovat samaa mieltä siitä, että työnantajan tuki opinnoille on erittäin tärkeää. Esimerkiksi opinnäytetyö vastaa laajuudeltaan 800 tuntia eli kuuden kuukauden täyttä työmäärää. Työn ohella se on melkoinen puristus.  Opinnot huipentuivat ulkoisista verkoista eristetyssä laboratoriossa suoritettuun loppusotaan.

Korkeakoulujen yhteishaussa 2015 on yksi hakulomake osoitteessa opintopolku.fi, jossa valitaan englanninkieliset kohteet 7. - 27.1.2015 ja suomenkieliset 17.3. - 9.4.2015. Hakuajat päättyvät klo 15.00. Samalla hakulomakkeella haetaan sekä päivä- että monimuotototeutuksena järjestettäviin koulutuksiin.

– On hyvä muistaa, että kevään yhteishaussa on kaksi hakuaikaa, mutta vain yksi hakulomake. Hakulomakkeella voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, JAMKin hakuneuvoja Raisa Sarén muistuttaa.

– Tammikuussa voi siis käyttää osan toiveista ja vapaana olevat toiveet täydentää maalis-huhtikuussa toisen hakuajan toiveilla. Huomattavaa on  kuitenkin, että toisena hakuaikana ei voi enää poistaa yksittäisiä englanninkielisiä koulutuksia lomakkeelta tai muuttaa näiden keskinäistä järjestystä, Sarén jatkaa.

Tammikuussa JAMKilla on tarjolla Internatiol Business, Logistigs Engineering ja Nursing –tutkinto-ohjelmat. Ylemmissä AMK-tutkinnoissa ovat  International Business Management ja Information Technology, Cyber Security.

– Opetuskieli on englanti, mutta hakemista kansainväliseen ryhmään ei kannata jännittää kielen takia, peruskielitaidolla pärjää, Sarén rohkaisee.

Lisätietoja:
Jari Hautamäki, koulutuspäällikkö, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti
Mikko Vatanen, 040 727 5216, etunimi.sukunimi@gmail.com
Teemu Simovaara, 040 759 0002
Raisa Sarén, hakijapalvelut, hakijapalvelut@jamk.fi

Jaa

Takaisin