jamk.fi
15.4.2015

Avoimessa AMK:ssa jälleen ennätystulos

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa suoritettiin vuonna 2014 7206 opintopistettä, mikä on 42 % enemmän kuin vuonna 2013, joka oli myös ennätyksellinen. Myös opiskelijamäärä kohosi 679:stä 789:än.

– JAMKissa on tehty hyvää työtä muun muassa polkuopintojen suhteen. Tutkintotavoitteisilla poluilla on aloittanut aiempaa enemmän opiskelijoita. Tänä keväänä avoimen väylän kautta hakeutui ennätysmäärä opiskelijoita tutkintokoulutukseen. Lisäksi uutena tuotteena syksyllä 2014 alkoivat korkeakouludiplomikoulutukset, jotka herättivät paljon kiinnostusta, summaa avoimen AMK:n suunnittelija Maarit Korva.

Aloista suosituin oli viime vuosien tapaan sosiaali- ja terveysala, jossa suoritettiin lähes puolet JAMKissa syntyneistä opintopisteistä. JAMK oli valtakunnallisissa avoimen tilastoissa neljänneksi suurin.

Avoimessa AMK:ssa oli vuonna 2014 tarjolla yli 700 opintojaksoa.

– Opinnoissa on paljon tutkintokoulutukseen tähtääviä, mutta avoimessa on myös paljon opintotarjontaa, joilla voi lisätä osaamistaan työelämää ajatellen, kertoo Korva.

Kesällä järjestettävissä opinnoissa hyvänä esimerkkinä tästä on perheyrityksen jatkamiseen keskittyvä kurssi, joka alkaa toukokuussa. Kurssilla käydään läpi perheyrityksen jatkamiseen liittyviä kysymyksiä, eli sitä, millaisia asioita luopujien ja jatkajien tulisi huomioida ja miten sukupolvenvaihdokseen tulisi valmistautua.  Parhaan hyödyn kurssista saa, kun mukaan tulee sekä yrityksestä luopuja että yritystä jatkava.

– Tätäkin suurempi etu syntyy silloin, kun myös luopujien ja jatkajien puolisot voivat tulla mukaan, koska perheyritys koskettaa koko perhettä huolimatta siitä, toimivatko perheenjäsenet aktiivisesti yrityksen päivittäisessä toiminnassa tai jättävät yrittäjyyden riemut pelkästään yrittäjille, pohtivat JAMKin matkailun yliopettaja Minna Tunkkari-Eskelinen ja asiantuntija Sari Savolainen.

– Vertaisiaan tavatessa perheyrittäjyyden erityisyys saa erilaisen painoarvon kuin arjessa, Tunkkari-Eskelinen jatkaa.

Kurssi toteutetaan yhteistyössä JAMKin, Keski-Suomen Yrittäjien, Keski-Suomen Kauppakamarin ja JYKESin kanssa.

Lisätietoja:
Maarit Korva, suunnittelija, 040 56 12555, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, avoin AMK
Minna Tunkkari-Eskelinen, matkailun yliopettaja, 040 765 7151, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö, perheyrityksen jatkamisen opinnot

Takaisin