jamk.fi
25.11.2014

Yli 150 opiskelijaa innovoi Himoksella 26.11. - 27.11.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö Tiimiakatemian osuuskunta Idealeka järjestää korkeakouluopiskelijoille suunnatun innovaatiokilpailun Innovate or die 26.11. - 27.11. Jämsän Himoksella. Kilpailuun on ilmoittautunut yli 150 nuorta.

Tapahtumassa on mukana kuusi korkeakoulua ympäri Suomea. Tehtävien toimeksiantajina toimii kovan tason yrityksiä. Hartwall innostui mukaan viime vuodesta niin paljon että ovat mukana toistamiseen. Uusina tulokkaina tänä vuonna ovat  Sanoma Media Finland, Orkla Confectionary & Snacks, Ahlstrom Glassfibre, IF Vahinkovakuutusyhtiö sekä Himos Lomat.

Opiskelijat jaetaan ryhmiin ja jokainen tiimi saa ratkottavakseen yhden haasteen. Aikaa sen suorittamiseen on noin 24 tuntia.

– Innovate or die! tulee jälleen olemaan huikea kokemus. Tapahtuman aikana pääsee kokeilemaan intensiivistä työskentelytapaa sekä tuottamaan ratkaisuja isojen yritysten oikeisiin haasteisiin. On semmoinen kutina että tänä vuonna tulee entistäkin kovempia tuloksia, tapahtuman projektipäällikkö Ville Komaro kertoo.

Tehtävät selviävät  paikanpäällä, mutta se voi olla esimerkiksi jonkin tuotteen kehittäminen tai sellainen osa-alue yrityksen  toiminnassa, johon halutaan nuorten korkeakouluopiskelijoiden innovatiivisia ratkaisuja yrityksen omaa kantaa tukemaan.

Työskentelyä ohjaavat Tiimiakatemian kokeneet tiimiyrittäjät. Tarkoitus on päästää korkeakouluopiskelijat synnyttämään omia, raikkaita, monialaisia ratkaisuja toimeksiantajayritysten haasteisiin.

– Innovate or die! on myös opintokokonaisuus, joten samalla opiskelijat pääsevät hyödyntämään Tiimiakatemian oppimismetodeja, Komaro muistuttaa. Parhaat innovaatiot palkitaan ja  tavoitteena on, että ne myös toteutetaan käytännössä.

Ohjelma

Lisätietoja:
Ville Komaro, tapahtuman projektipäällikkö, 050 383 5053, etunimi.sukunimi@idealeka.fi sekä Niko Niemelä, verkosto- ja valmennusvastaava, 040 765 3360, etunimi.sukunimi@idealeka.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Tiimiakatemia, www.innovateordie.fi

Avainsanat

Jaa

Takaisin