jamk.fi
6.10.2014

Sport Lab Jyväskylä tarjoaa kuntotestauspalveluita

Jyväskylässä on aloittanut toimintansa kuntotestauspalveluja tarjoava Sports Lab Jyväskylä. Toiminnassa on mukana myös JAMK.

Jyväskylässä on aloittanut toimintansa kuntotestauspalveluja tarjoava Sports Lab Jyväskylä. Fyysisesti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen KIHUn tiloissa Hipposhallilla toimivan yksikön palveluihin kuuluvat erilaiset testaus-, valmennus- ja fysioterapiapalvelut. Yksikön osaaminen mahdollistaa lisäksi erilaiset tilaustutkimukset esim. jonkin uuden urheiluvälineen tai -menetelmän tuotekehitykseen liittyen. Hipposhallilla toimiva yksikkö toivoo asiakkaikseen aktiiviliikkujia ja urheilijoita, jotka haluavat faktaa harjoittelunsa tueksi.

Syyskuun alusta aloittaneen liiketoimintayksikön perustamisen taustalla on EAKR-rahoitteinen kehittämisprojekti, joka päättyy tämän syksyn aikana. KIHUn, Jyväskylän Yliopiston ja JAMKin yhteisprojektin yhtenä tavoitteena on ollut kuntotestaukseen keskittyvän yksikön toimintamahdollisuusien kartoittaminen Jyväskylän alueella. Nyt perustettu yksikkö aloittaakin toimintansa vuoden kokeilujaksolla, jonka jälkeen arvioidaan tilanne ja toiminnan kannattavuus uudelleen.

Sports Lab Jyväskylän verkkosivut

Sports Lab Jyväskylä työllistää tällä hetkellä suoraan kolme henkilöä – kaksi kuntotestaaja ja yhden fysioterapeutin. Tämän lisäksi yksikön käytettävissä on KIHUn laboratoriohoitaja erilaisia verinäytteitä ja -analyysejä varten. Testausyksikön toimintaa johtaa KIHUn urheilufysiologian johtava asiantuntija Ari Nummela.

Yksittäisten kuntoilijoiden ja urheilijoiden lisäksi palveluita tarjotaan myös ryhmille. Testipaketin sisältö voidaan tällöin räätälöidä yrityksen tai ryhmän tarpeiden mukaisesti sisältäen testien lisäksi esimerkiksi testipalautetuokion sekä luennon fyysisen kunnon eri osa-alueiden kehittämisestä. Myös tavoitteellinen kestävyyskuntokoulu on alkamassa lähiaikoina.

Lisätietoja:
Ari Nummela, johtava asiantuntija, 040 543 9217, etunimi.sukunimi@kihu.fi, KIHU

 

Takaisin