jamk.fi
28.10.2014

Sairaanhoitajakoulutuksen juhlavuosi huipentuu 30.10.

Sairaanhoitajakoulutus aloitettiin Jyväskylässä 60 vuotta sitten. Yli puolen vuosisadan aikana sekä sairaanhoitajien osaamisvaatimukset että koulutussisällöt ja -menetelmät ovat muuttuneet.

– Opetuksessa hyödynnetään simulaatio- ja tiimioppimista, ylempi AMK-tutkinto on vakiinnuttanut asemansa ja sairaanhoitajien lääkkeenmääräämiskoulutus on luonut kentälle kokonaan uudenlaisen tehtävänkuvan, yksikönjohtaja Pertti Malkki luettelee viime vuosien keskeisiä muutoksia.  

Keski-Suomessa sairaanhoitajakoulutusta tarjosi vuodesta 1954 Jyväskylän tilapäinen sairaanhoitajakoulu ja seuraavasta vuodesta alkaen Keski-Suomen sairaanhoitaja-terveyssisarkoulu. JAMKissa sairaanhoitajakoulutus käynnistyi ammattikorkeakoulukokeiluna vuonna 1996. Toiminta jatkui vakinaisella toimiluvalla vuodesta 1997 alkaen. Tähän mennessä JAMKista on valmistunut lähes 1200 sairaanhoitajaa.

Torstaina 30.10. klo 14 Dynamon auditoriossa, Piippukatu 2, järjestetään entisille ja nykyisille opiskelijoille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille suunnattu seminaari. Juhlapuhujana on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen. Alumnin tervehdyksen tuo ensimmäiseltä vuosikurssilta valmistunut sairaanhoitaja Airi Havumäki. Jyväskylän sairaanhoitajakoulutuksen 60-vuotista taivalta on aikaisemmin tänä vuonna juhlistettu kaikille avoimilla asiantuntijaluennoilla.

Lisätietoja:
Pertti Malkki, yksikönjohtaja, 040 668 2751, etunimi.sukunimi@jamk.fi,  Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Jaa

Takaisin