jamk.fi
17.12.2014

Pelikehityskeskus Jyväskylään

Jyväskylään perustetaan Yritystehtaan yhteyteen Vapaudenkadulle entisen Juomatehtaan tiloihin pelikehityskeskus. Keskuksessa jatkojalostetaan ja kaupallistetaan Jyväskylän korkeakoulujen tutkimustoiminnan tuloksena syntyneitä peli-ideoita sekä autetaan Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoita tuotteistamaan peli-ideoitaan yritystoiminnaksi asti.

 Lisäksi halutaan auttaa Jyväskylässä olevia pelialan yrityksiä tutkimustoiminnassa ja kehitystyössä. Jyväskylän pelikehityskeskuksen fokusalueena tulevat olemaan viihtyminen, oppiminen ja pelaaminen.

Hankkeen käynnistyminen varmistui kun ELY-keskus myönsi ESR-rahoituksen Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitoksen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kaksivuotiselle hankkeelle. Myös Jykes osallistuu hankkeen rahoitukseen.

– Jyväskylässä pelialan koulutusta on kehitetty systemaattisesti sekä yliopistossa että ammattikorkeakoulussa. Suomen pelialan koulutuksesta tehty selvitys osoittaakin, että Jyväskylä kuuluu pelikoulutuksen osalta maamme kärkeen. Yritystoiminnan osalta Jyväskylä on kuitenkin jäljessä muiden isojen kaupunkien kehityksestä. Nyt saatu rahoitus tukee Jyväskylän tavoitetta synnyttää alueelle 400 uutta pelialan työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä, Pekka Neittaanmäki kaavailee.

Pelialan koulutuksesta tehdyn selvityksen mukaan Suomessa on jo nyt pulaa osaajista.  Lähtökohta hankkeelle on kuitenkin erinomaisen hyvä, sillä monipuolisen osaamisen lisäksi opiskelijoilla on selkeä innostus pelikehitystoimintaan. Palkintona pelikurssien hyvistä lopputöistä opiskelijaryhmille annetaan nyt mahdollisuus kehittää ideoitaan pelikehityskeskuksessa.

– Nyt alkava hanke tarjoaa myös ammattikorkeakoulun opiskelijoille hyvän mahdollisuuden jatkojalostaa omia kehitysideoitaan ja saada niihin tukea pelialan huippuosaajilta, JAMKissa pelialan opintoja vetävä tietojenkäsittelyn lehtori Mika Karhulahti toteaa.

– Pelikehitysympäristö sopii erinomaisesti Yritystehtaan yhteyteen ja synergiaedut ovat merkittävät. Peli-ideoiden kehittäjät saavat tukea yritystehtaan monipuolisesta osaamisesta. Saamme Juomatehtaalle kunnon pöhinää aikaiseksi, Jykesin toimitusjohtaja Ari Hiltunen lisää.

– Pelikehityskeskuksen keskeisenä tavoitteena on houkutella suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä sijoittumaan Jyväskylään. Vahvuutena on Jyväskylän yliopiston monitieteinen pelialan koulutus ja monipuolinen kansainvälistä huipputasoa oleva tutkimustoiminta. Saatu rahoitus varmistaa keskuksen toiminnan käynnistämisen. Jatkorahoitusta tullaan hakemaan sekä kansallisesti että kansainvälisesti, Neittaanmäki jatkaa.

Lisätietoja:
Mika Karhulahti, lehtori,  040 566 8036, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta

 

 

Takaisin