jamk.fi
28.10.2014

Opiskelijoiden innovaatioviikko toteutuu taas JAMKin suurimpana kurssina

Parhaillaan käynnissä olevalla innovaatioviikolla työskentelee noin 800 JAMKin opiskelijaa ja 25 valmentajaa yhdeksän eri toimeksiannon parissa.

Ensimmäinen JAMKin opiskelijoiden innovaatioviikko järjestettiin lokakuussa 2013 ja nyt  27.- 31.10.  innovaatioviikko toteutuu jo kolmatta kertaa. Toteutus on tähän mennessä suurin lajissaan. Viikolla työskentelee noin 800 opiskelijaa 25 JAMKin valmentajan voimin. Poikkeavaa normaaleihin kursseihin verrattuna on se, että valmentajista puolet ovat opetushenkilöstöä, mutta puolet toimivat päätyössään hallinto-, projekti- tai muissa kun opetustehtävissä.

Myös valmentajat, jotka toimivat perustyössään opetuksen parissa tulevat eri aloilta, kuten kielikeskus, teknologia, liiketoiminta, yrittäjyysvalmennus ja palveluliiketoiminta. Innovaatioviikko toteutetaan siis niin opiskelijaryhmien kun henkilöstönkin osalta monialaisesti.

Innovaatioviikkoon osallistuvat opiskelijat ratkovat viikon aikana toimeksiantajien osoittamia kehittämishaasteita. Ratkaistavia haasteita on niin virtuaalikansallispuiston konseptin kehittämisestä pankin kassapalvelutoimintojen parantamiseen. Toimeksiantajina ovat Muuramen kunta, Keski-Suomen Osuuspankki, GasPoint, Riihivuoren kesäteatteri, FinRehab, Etelä-Konneveden kansallispuisto ja JAMK. Viikon aikana työskennellään kaikille yhteisen toimintamallin mukaan.

Tiistaina 28.10. opiskelijat suorittavat noin 4000 keskustelua asiakkaiden ja kohderyhmien kanssa puhelimitse ja kasvotusten. Muuramen liikekeskustan kehittämiseen liittyen lähti mm. kaksi bussia täynnä opiskelijoita tutustumaan ja haastattelemaan muuramelaisia.

Keskiviikkona opiskelijat ideoivat ja konseptoivat ratkaisuja toimeksiantoihinsa ja torstaina aamupäivällä testaavat ratkaisujaan nopeilla kokeiluilla asiakkaiden luona. Innovaatioviikko päättyy perjantaina 31.10. klo 12.00 alkaviin ratkaisukonseptien esittelyihin.

Koko innovaatioviikon yhtenä tavoitteena on antaa kaikille JAMKin opiskelijoille Design Thinking –tyyppinen ongelmanratkaisumenetelmä. Menetelmää käyttävät ja opettavat myös maailman johtavat bisneskoulut monialaisten ja -tieteisten kehittämisryhmien toimintamallina. JAMK antaa menetelmän käytännön kokemuksen kautta käyttöön kaikille opiskelijoille ensimmäisenä oppilaitoksena Euroopassa. Innovaatioviikko on osa kaikille yhteisiä viiden opintopisteen JAMKin yrittäjyys- ja innovaatio –opintoja.

Innovaatioviikko lukuina: 800 opiskelijaa, 25 valmentajaa, 7 toimeksiantoa, 14 tilaa nejässä sijainnissa, 450 konseptia, 160 testattua konseptia, 1600 opintopistettä, 4000 asiakashaastattelua, 25000 tuntia työtä, 60000 yksittäistä ideaa.

Lisätietoja:
Juha Tuulaniemi, asiantuntija, 0400 870699, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

 

Avainsanat

Jaa

Takaisin