jamk.fi
4.7.2014

Mitä on resurssiviisaus maansiirtotoiminnassa?

Resurssiviisas maansiirtotoiminta -seminaari 21.8. JAMKin Dynamolla klo 12-16.


Mitä on resurssiviisaus maansiirtotoiminnassa? Miten maamassoja ja muita massoja kierrätetään Jyvässeudulla? Voiko niitä uusiokäyttää? Mikä on Massainfo?

Tammikuussa 2014 Jyväskylässä järjestettiin työpaja, jonka tavoitteena oli tunnistaa maamassojen ja muiden massojen, kuten murskattu betoni, ylisuuret kivet, kivilouhe ja asfaltti, kierrättämiseen ja uusiokäyttöön liittyviä haasteita. Huomattiin, että maanrakennusalan toimijat ja viranomaiset kaipaavat lisää tietoa siitä, minkälaista maansiirtotoimintaa lähialueilla tapahtuu. Lisäksi hankintaprosesseista vastaavat tarvitsevat lisää tietoa ja uskallusta kierrätysmateriaalien hyödyntämisestä.

Resurssiviisas maansiirtotoiminta –seminaari pyrkii vastamaan eritysesti näihin tarpeisiin.

Seminaarissa käydään ratkaisukeskeistä keskustelua alueellisten yritysosapuolten ja viranomaisten kesken. Se järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun Dynamolla, Piippukatu 2, Jyväskylä, torstaina 21.8 klo 12-16. Tilaisuus on maksuton ja sen järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja UUMA2-ohjelma.

Seminaarin ohjelma tarkentuu elokuun alkupuolella. Ilmoitaudu mukaan 18.8. mennessä.


Seminaari on tarkoitettu Jyvässeudun maansiirtoalan toimijoille, eri toimialojen virkamiehille (kaavoitus, ympäristö, jätehuolto) sekä muille toimijoille, jotka toimivat maamassojen ja muiden massojen kanssa. Myös muiden alueiden edustajat ovat tervetulleita.

Tilaisuuden järjestävät JAMK ja Ramboll Oy yhteistyössä Jyvässeudun maansiirtoalaan liittyvien toimijoiden kanssa. Sen rahoittavat Sitran Resurssivirrat haltuun –hanke UUMA2-hanke.

Lisätietoja:
Tarmo Lampila, asiantuntija,  050 594 52 87, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti

 

Takaisin