jamk.fi
17.11.2014

Maaseutumatkailuyrityksille työkaluja kestävyyden kehittämiseen

Harold Goodwin luennoi matkailun merkityksestä kestävän aluekehityksen edistäjänä ke 19.11.2014 klo 11.30-17.00, Dynamo, Piippukatu 2, Jyväskylä.

Kansainvälinen vastuullisen matkailun huippunimi professori Harold Goodwin Manchester Metropolitan Universitystä luennoi Jyväskylässä 19.11. Samassa tilaisuudessa maaseutumatkailuyrittäjät kertovat kokemuksiaan kulttuurisen, ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden huomioimisesta matkailussa.

Tilaisuus on Kestävyydestä kilpailuetua maaseutumatkailuun (KESMA II) -hankkeen päätösseminaari. Hankkeeseen osallistui 30 maaseutumatkailuyrittäjää Keski-Suomesta, Kanta-Hämeestä, Päijät-Hämeestä ja Etelä-Savosta.

Hankkeen aikana on kehitetty maaseutumatkailuyrittäjien edellytyksiä huomioida kestävän kehityksen näkökulmat toiminnassaan. Hankkeessa mm. selvitettiin miten yrittäjien tulisi viestiä vastuullisesta liiketoiminnastaan asiakkaille. Yritykset osallistuivat kestävyyden analyysiin ja saivat näin tietoa oman toimintansa kehittämistarpeista. Hanke on mm. tuottanut käsi- ja työkirjat, joiden avulla yrittäjät voivat kehittää liiketoimintaansa kestävyyden näkökulmasta.

”Kestävän kehityksen merkitys on tänä päivänä niin suuri, että se kannattaa huomioida myös markkinoinnissa”, toteaa hankkeessa mukana ollut Samuel Uusitalo Ylä-Tihtarilan tilalta.

Ohjelma

11.30 Kahvitarjoilu

12.00 Seminaarin avaus, Hannu Hakala, ohjausryhmän puheenjohtaja

12.15 Kestävyyden kompassi – tuliaisia KESMA II–matkalta Petra Blinnikka, Hanna-Maija Väisänen ja Anne Polso/Anniina Jäntti, projektin koordinaattorit

12.45 Using tourism for sustainable rural development - whose responsibility? Harold Goodwin, Professor of Responsible Tourism, Manchester Metropolitan University, Centre for Responsible Tourism

13.30 Kahvitarjoilu

14.00 Kestävyydellä markkinointi – pilottien tuloksia Hanna-Maija Väisänen ja Anne Törn, Helsingin yliopisto/ Ruralia-instituutti

14.30 Paneelikeskustelu: Mitä tapahtui KESMA II–matkan aikana? Miten ekologinen, kulttuurinen ja sosiaalinen kestävyys näkyy käytännössä? Keskustelun vetäjänä Pauliina Silvennoinen, JAMKista ja keskustelijoina KESMA II –hankkeeseen osallistuneita yrittäjiä.

16.30 Päätössanat

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Hanke on Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin yhteishanke. Hanke on saanut rahoituksensa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta ja rahoittajana on toiminut Keski-Suomen ELY-keskus.

Lue lisää

Lisätietoja:
Petra Blinnikka, projektipäällikkö, 040 539 9185, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jaa

Takaisin