jamk.fi
29.8.2014

Kyberturvallisuuden huippuosaajat kokoontuvat Jyväskylään

Syyskuun alussa Jyväskylässä järjestetään Suomen ensimmäiset kyberturvallisuusmessut ja seminaareja, joihin saapuu vieraiksi kyberturvallisuuden huippuasiantuntijoita ympäri maailmaa. Myös JAMK on vahvasti mukana.

Jyväskylään kokoontuu syyskuun ensimmäisellä viikolla  laaja joukko kyberturvallisuuden asiantuntijoita.

JAMKin IT-instituutin JYVSECTEC (Jyväskylä Security Technology) kyberturvallisuuden tutkimus-, koulutus- ja kehityskeskus järjestää kyberturvallisuusmessujen avauspäivänä 3.9. kyberturvallisuusseminaarin Jyväskylän Paviljongilla. Seminaarissa käsitellään kyberturvallisuutta yhteiskunnan sekä yritysten ja liiketoiminnan näkökulmista. Tilaisuus on suunnattu yrityksille ja yksityisille henkilöille, niin päättäjille kuin asiantuntijoille.

– Tapahtuman hyöty syntyy siitä, että kaupunkiin kokoontuvat samaan aikaan koulutusosaajat, tieteentekijät ja alan yritykset. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta kyberturvallisuuden tärkeydestä ja mahdollisuuksista, IT-instituutin johtaja Jarmo Siltanen JAMKIsta korostaa.

Viikon aikana Jyväskylässä kohtaavat kyberturvallisuuden osaajat koulutus- ja tiedemaailmasta sekä yrityksistä. Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n ja Jyväskylän yliopiston torstaina 4.9. järjestämässä seminaarissa puhuvat muun muassa kyberturvallisuuden johtavat professorit Dipankar Dasgupta (Department of Computer Science, University of Memphis, USA) ja John R. Williams (MIT, USA).

– Koko viikko on ensimmäinen Suomessa järjestettävä suoraan kyberturvallisuuteen keskittyvä monipäiväinen tapahtuma. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta kyberturvallisuudesta sekä järjestää niin korkeatasoinen tapahtuma, että sille syntyy tilausta tulevinakin vuosina, kyberturvallisuusohjelman johtaja Mika Kataikko Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:stä sanoo.

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Suomen Kyberturvallisuusareenassa kohtaavat korkean tason kansalliset ja kansainväliset toimijat, jotka keskustelevat kyberturvallisuuteen liittyvistä ajankohtaisista teemoista.

Jyväskylän yliopistossa järjestetään osana Jyväskylän 3.-5.9.  kyberturvallisuusmessuja kyberturvallisuuskongressi, johon kuuluu kansallista kyberturvallisuuden strategista tutkimusohjelmaa käsittelevä työpaja. Se toteutetaan yhteistyössä Digile Oy:n kanssa.

Kutsu kyberturvallisuutta käsittelevään työpajaan 5.9.

Jyväskylän kaupunkiseutu valittiin vuonna 2013 Suomessa kansalliseksi kyberturvallisuuden koordinaattoriksi Innovatiiviset kaupungit (INKA) -ohjelmaan vuosille 2014–2020. Viikon aikana esitellään tarkemmin kyberturvallisuuden INKA-ohjelmaa ja sen valmisteluprojektin tilannetta ja tuloksia.

Lisätietoja:
Mika Kataikko, johtaja, kyberturvallisuus, 040 561 4458, etunimi.sukunimi@jykes.fi,  Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes

Jaa

Takaisin