jamk.fi
23.9.2014

Kulttuurireittien mahdollisuudet Suomessa 25.9.

Kulttuurimatkailu on nostettu yhdeksi painopisteeksi Suomen matkailun kehittämisessä. Toistaiseksi Pohjoismaat ovat melko heikosti edustettuina tässä kulttuurireittien verkostossa, ja Suomessa ei tällä hetkellä ole yhtäkään virallista reittiä. Muualla Euroopassa virallisia kulttuurireittejä on noin 25.

Tähän ongelmaan etsitään vastauksia torstaina järjestettävässä CERTESS -hankkeen loppuseminaarissa 25.9. klo 11-17, paikkana on Ravintola Harmooni, Jyväskylä.

Päivän tarkoituksena on keskustella ja kuulla esimerkkejä siitä, mitkä kulttuurireittien mahdollisuudet Suomessa ovat. Aikaisimmin on jo keskusteltu mm. Pyhän Olavin kulttuurireitin jatkamisesta Suomen puolelle. Kulttuurireitti lähtisi Varsinais-Suomen saaristosta, josta se ylettyisi syvemmälle Suomeen. Ensivaiheessa Keski-Suomi ei ole kulttuurireitissä mukana, mutta laajeneminen Keski-Suomeen on mahdollista, sillä täällä sijaitsee katolinen Olavin kirkko. Keski-Suomesta reitti voisi jatkua kohti Savonlinnaa.

Päivän aikana kuullaan mm. tutkija, arkeologi José Suárez Oteron kertomus tunnetusta Santiago del Compostela kulttuurireitistä, joka oli alun perin pyhiinvaellusreitti, mutta nykyään myös aktiivilomailijoiden suosima matkailukohde sekä Culture Finlandin edustajalta Susanna Markkolalta saamme tietoa kulttuurimatkailureiteistä Suomessa. Lisäksi Terhi Hook MEKistä kertoo luoto ja kulttuurihistoriasta hyvinvoinnin lähteenä matkailussa ja kuulemme myös Pyhän Olavin kultista Suomessa.

Tilaisuuteen osallistuu mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön edustaja Anne Mattero sekä Norge Pilgrimage Centerin johtaja. 

Lue lisää

JAMK on mukana  eurooppalaisessa kulttuurireittien kehittämishankkeessa CERTESS (European Cultural Routes, Transfer Experience, Share Solutions), jonka tavoitteena on saada Suomi virallisten kulttuurireittien kartalle.  CERTESS-hanke käynnistyi 2012 ja jatkuu 30.11.2014 saakka.

Lisätietoja:
Susanna Nuijanmaa, lehtori, koulutusvastaava, 040 869 0659, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Jaa

Takaisin