jamk.fi
5.11.2014

Keski-Suomen päässälaskumestari jälleen haussa

Osaisitko laskea 20 % alennuksen 160 euron talvitakista päässäsi? – 8.luokkalaiset osaavat! Keski-Suomen päässälaskumestaria etsitään jälleen huomenna torstaina 6.11. klo 12.15 alkaen. Paikkana on JAMKin pääkampus, Rajakatu 35, auditorio Tulikari. Kisaamassa on parhaimmisto Keski-Suomen kahdeksasluokkalaisista.

MAOL Keski-Suomi ry ja JAMKin teknologiayksikkö järjestävät Keski-Suomen päässälaskumestarikilpailun jo yhdeksättä kertaa. Kilpailun tavoitteena on elvyttää vanha taito, perinteinen päässälasku. Päässälasku on hyvää aivojumppaa. Se auttaa hahmottamaan suuruusluokkia ja kehittää loogista ajattelua. Numeroilla laskeminen toimii myös hyvänä johdantona syvällisempiin matemaattisiin menetelmiin.

Alkukisaan osallistui tänä vuonna oppilaita 17 koulusta ympäri Keski-Suomea ja finaaliin valikoitui 35 parasta laskijaa. Finaalissa tehtävien ratkomiseen on aikaa 15 minuuttia ja tehtäviä on kaikkiaan 20. Vain oikealla vastauksella on merkitystä. Kilpailutilanteessa oppilaalla saa olla  mukana vain lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin. Viivoittimet ovat kiellettyjä ja kännyköiden pitää olla suljettuina.

Päivän aikana kahdeksasluokkalaiset tutustuvat myös JAMKin insinöörikoulutukseen ja sen opetuksessa käytettäviin laboratoriotiloihin. Voittaja julkaistaan n. klo 13.45.

Lisätietoja:
Tanja Minkkinen, markkinointikoordinaattori, 0400 58 3455, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

Takaisin