jamk.fi
6.6.2014

Jyväskylän korkeakoululiikunnan palvelut laajentuvat

Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen yliopiston tarjoamista Jyväskylän korkeakoululiikunnan palveluista syksystä 2014 lähtien.

​Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen yliopiston tarjoamista Jyväskylän korkeakoululiikunnan palveluista syksystä 2014 lähtien. Jyväskylän korkeakoululiikunnan palvelujen piirin kuuluvat syksyllä Jyväskylän yliopiston opiskelijat ja henkilökunta (n. 17 500 henkilöä), Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta (n. 9000 henkilöä) sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun 250 opiskelijaa. Toimintaa järjestetään yliopiston kampuksella, ammattikorkeakoulun Rajakadun tiloissa sekä Hippoksen alueen liikuntatiloissa.

Viime vuonna pilottina aloitettu korkeakoululiikunta laajentuu siten, että palveluvalikoimaan sisältyy laajan ryhmäliikuntaohjelman lisäksi mm. monipuolinen palloilutarjonta. Syksyn ohjelmaan sisältyy 65 viikkotuntia ryhmäliikuntaa sekä 37 palloiluvuoroa. Ohjelmaa kehitetään pilottivuoden kokemusten ja palautteen perusteella. Tarjontaa on kuutena päivänä viikossa, ja se painopiste on iltapäivissä ja illoissa, jolloin opiskelijoilla ja henkilökunnalla on eniten aikaa hyödyntää tarjontaa.

Jyväskylän korkeakoululiikunnan ohjelman suunnittelevat Jyväskylän yliopistossa yliopistoliikunnan kolme työntekijää ja ryhmäliikunnan tunteja vetävät yliopistoliikunnan n. 40 tuntiopettajaa.

Luvassa lisää palloilua, trendilajeja ja ripaus eksotiikkaa

Yliopiston liikuntapäällikkö Anneli Mörä-Leino toivoo, että monipuolisella ryhmäliikuntatarjonnalla saataisiin houkuteltua kummankin korkeakoulun myös aiemmin vähän liikkuneita mukaan.

–  Laaja palloilutarjonta houkuttelee toivottavasti myös yhä useampia miehiä hankkimaan liikuntatarran. Palloilutarjontaan tulee tuttujen koripallon, lentopallon ja sählyn lisäksi myös uusia trendilajeja kuten frisbeegolf ja futsal sekä tuntemattomampia lajeja kuten kriketti, lacrosse ja rugby. Pilottivaiheessa on kerätty tilastotietoa sekä käyttäjäpalautetta, joten ryhmäliikuntatunteja kehitetään edelleen käyttäjien toiveiden mukaisesti, toteaa Anneli Mörä-Leino.


– JAMK on saanut olla mukana korkeakoululiikunnan pilotoinnissa ja saadut kokemukset kannustivat jatkamaan yhteistyötä korkeakoulujen välillä. Tarjontaan tulevat palloilulajit ovat huomattava panostus ja tuovat mukaan uusia käyttäjäryhmiä. JAMK haluaa panostaa opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointiin, ja kehittää yhteistyömuotoja edelleen, toteaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun henkilöstöpäällikkö Tari Aho.

Lukuvuonna 2013-2014 korkeakoululiikunnan palveluita käytti Jyväskylän yliopistossa yli 3000 henkilöä ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa yli 500 henkilöä. Palvelun nyt laajentuessa ja sen tultua ammattikorkeakoulussakin yhä tutummaksi, toivotaan palvelun käyttäjiä olevan lukuvuonna 2014–2015 yli 4000 henkilöä.

Lisätietoja:
Tari Aho, henkilöstöpäällikkö,  040 552 4764, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jaa

Takaisin