jamk.fi
17.11.2014

Jyväskylä näyttävästi esillä Slush-sijoittajatapahtumassa 18. - 19.11.

JAMKin opiskelijoiden taidonnäytteinä Apestorm –Full Bananas ja Ravenous Dark

Slush on Helsingissä vuosittain pidettävä tapahtuma, joka tuo yhteen kasvuyritykset ja sijoittajat. 18.-19.11. järjestettävä tapahtuma hakee innoitusta Suomen pimeästä syksystä: slush tarkoittaa suomeksi loskaa. Slush oli jo viime vuonna järjestäjien mukaan Euroopan suurin sijoittajatapahtuma paikalle tulleiden riskisijoitusrahastojen lukumäärällä mitattuna. Lippuja on tänä vuonna myyty yli 10 000.

Slushiin lähtee iso joukko yrittäjähenkisiä, keskisuomalaisia toimijoita, parin bussilastillisen mukana myös kaksi pelinrakentajatiimiä JAMKista. Slushiin vietävät peliaihiot ovat syntyneet pelinkehittäjäkurssilla eli räätälöidyssä täydennyskoulutuksessa, johon monipuolinen tiimi päätyi TE-toimiston kautta. Opiskelijoiden takataskussa on mm. vuosien tietotekniikka-, meditekniikka-, ja graafista kokemusta.


Toinen peleistä on ”apinapeli” Apestorm -Full Bananas, jonka tuotanto on jo hyvin pitkällä.
– Prototyyppi on olemassa ja nyt peliä lähdetään markkinoimaan eteenpäin, kertoo pelin projektipäällikkönä työskennelyt Dmytro Zhovtobryukh.

Apestormia pelataan mobiililaitteella ja peli on suunnattu kaiken ikäisille. Peliä on tekijöiden mukaan työstetty neljä kuukautta ahkerasti ja se on otettu testanneiden keskuudessa hyvin vastaan.
Toinen peleistä on PC:llä pelattava seikkailupeli, jossa isossa roolissa on taidokkaasti toteutettu visuaalisuus. ”Seikkailukauhupelissä” liikutaan 3d-maailmassa. Grafiikat ja musiikki ovat ammattilaistasoa molemmissa peleissä.

Slushista jamkilaiset hakevat näkyvyyttä ja tunnettuutta -ja mahdollisesti väylän aukeamista rahoittajien suuntaan. JAMKin näkökulmasta tilaisuus rohkaisee opiskelijoita avaamaan keskustelun ventovieraiden kanssa, ja luomaan uusia kontakteja.

Viime vuonna Slushissa pidettiin 1960 tapaamista yrittäjien ja sijoittajien välillä, ja sijoittajatapaamisiin osallistuneet yritykset ovat järjestäjien laskelman mukaan saaneet sittemmin uutta rahoitusta liki 110 miljoonaa euroa. Noin puolet pääomista on tullut Suomeen.

Matkan mahdollistaa Jyväskylän yliopiston ja JAMKin JYKO-projeki. JYKO-hanke 2013–2014 luo Jyväskylän korkeakouluille yhteneväistä kaupallistamisprosessia, joka synnyttää enemmän korkeakoululähtöistä liiketoimintaa. Hankkeen tavoitteena on synnyttää  50 uutta yritystä ja vaikuttaa 40 olemassa olevaan yritykseen.
 
Lisätietoja:
Jouni Huotari, ohjelmistotekniikan yliopettaja, 040 834 4615, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

Avainsanat

Jaa

Takaisin