jamk.fi
13.11.2014

JAMKin restonomiopiskelijat ravintoloitsijoina Ravintolapäivässä 15.11.

Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, jolloin kuka tahansa voi perustaa pop-up -ravintolan tai -kahvilan päiväksi. Suomessa Ravintolapäivää on vietetty jo 15 kertaa, ja seuraava ravintolapäivä on lauantaina 15.11.

Ravintolapäivä on levinnyt Suomesta 64 maahan, aina Brasiliaan ja Japaniin asti. Idean kehittäjä Timo Santala piti tänä syksynä Jyväskylän ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoille työpajan, jossa haluttiin rohkaista tulevia ruokapalveluammattilaisia toteuttamaan omia ideoitaan. Työpajan aikana toisen vuoden restonomiopiskelijat suunnittelivat viisi ravintolaa Ravintolapäivään.

Ravintolat ovat:

  1. Sex and the city, “pala Manhattania Sex and the City –tyyliin”. Veturitallit, Jyväskylä. Klo 11.00 alkaen.
  2. Sandwich Bar, Kauppakatu 39,  Jyväskylä, klo 12.00 alkaen.
  3. We want waffles, Puistokatu 11, Jyväskylä. Kampaamo muuttuu ravintolaksi! Klo 14-18.
  4. CookieBoogie, Väinönkatu 7, Jyväskylä. Klo 10-16.
  5. Hot Mint Cocoa Bar, Kauppakatu 24, Jyväskylä.

Lehtori Karoliina Väisäsen mukaan ideat eivät aina synny automaattisesti vaan opiskelijat tarvitsevat innovointitaitoja.

– Ravintolapäivä on hyvä mahdollisuus leikitellä makumaailmoilla ja aisteilla sekä kokeilla vähän hullujakin ideoita. Uskon, että samalla opiskelijat löytävät ilon ja intohimon omaan alaansa.

Lisätietoja:
Karoliina Väisänen, lehtori, 040 865 6879, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Takaisin