jamk.fi
6.11.2014

JAMK kehittää uusin asiantuntijavoimin Egyptissä

Egyptissä vuoden 2013 alussa alkanut JAMKin koulutushanke jatkuu lyhyen tauon jälkeen uusin asiantuntijavoimin. Pysyvä asiantuntija Reijo Aholainen aloitti työnsä Kairossa viime viikolla. Joulukuussa egyptiläiset saapuvat opintovierailulle Jyväskylään e-oppimisen merkeissä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun koordinoimassa Twinning-hankkeessa kehitetään Egyptin koulutusjärjestelmän ja sen arvioinnista vastaavan viraston NAQAAE:n toimintaa. Henkilöstömuutosten myötä kehittämistyössä jouduttiin pitämään muutaman kuukauden tauko, mutta nyt hanke jatkuu taas vauhdilla. Tauon aikana projektin työsuunnitelmaa on tarkistettu eurooppalaisten ja egyptiläisten yhteisvoimin vastaamaan paremmin Egyptin tarpeita ja hankkeeseen on rekrytoitu uusia asiantuntijoita.

Uusi Resident Twinning Advisor (RTA) Reijo Aholainen aloitti työnsä Kairossa viime viikolla. Opetus- ja kulttuuriministeriön opetusneuvos Aholainen on työskennellyt aiemmin muun muassa Euroopan komission ja ETY-järjestön tehtävissä. Hänellä on monipuolinen kokemus työskentelystä koulutussektorilla. Aiempi RTA Pasi Reinikainen siirtyi muihin tehtäviin viime kesän alussa.

Marras-joulukuussa Kairoon matkaa myös muita suomalaisia ja saksalaisia asiantuntijoita. Lisäksi joulukuussa JAMK järjestää Jyväskylässä e-oppimiseen liittyvän opintovierailun, johon osallistuu kahdeksan egyptiläisen yhteistyökumppanin koulutusasiantuntijaa.

 – Projektissa on saatu paljon aikaan ja nyt työtä jatketaan uudella innolla ja positiivisella asenteella, kertoo RTA Reijo Aholainen tuoreet terveiset Kairosta.

Käytännössä Twinning-hankkeessa kehitetään Egyptin koulutusjärjestelmän arvioinnista vastaavan viraston NAQAAE:n osaamista ja teknisiä valmiuksia. Teemoina ovat koulutuksen laadun arviointi ja varmistus sekä akkreditointiprosessit. Egyptin hallitus on julkaissut kansallisen koulutuksen uudistamisen strategian, jonka laatuvaatimusten saavuttamista hanke näin tukee. Kehittämisessä pyritään hyödyntämään myös eurooppalaisia parhaita käytänteitä koulutuksen kaikilla tasoilla.

Tällä hetkellä hanke on suurin piirtein puolivälissä, mutta erilaisten viivästysten vuoksi hankkeen toteutusaikaa jatkettaneen muutamalla kuukaudella. Hankkeen kunnianhimoiset tavoitteet on tarkoitus saavuttaa viivästyksestä huolimatta. Kairossa hanketta pidetään tärkeänä ja haasteista huolimatta sitä halutaan ehdottomasti jatkaa.

Hankkeen projektijohtajana toimii Heikki K. Lyytinen ja kehittämispartnerina toimii saksalainen DAAD Deutscher Akademischer Austausch Dienst. Twinning-hankkeen rahoittaa Euroopan Unioni. Hankkeen virallinen nimi on: Strengthening the National Authority for Quality Assurance and Accreditation of Education Institutional Capacity (NAQAAE) with a View to Improving the Accreditation and Quality Assurance Education System.

Lisätietoja:
Heikki K. Lyytinen, projektijohtaja, 040 544 4299, Twinning-hanke
Jorma Sinkkonen, asiantuntija,  040 730 9246, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Leena Kaikkonen, T&K-päällikkö, 040 532 3162, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Jaa

Takaisin