jamk.fi
2.12.2014

JAMK ja Sodexo innovoivat yhdessä tulevaisuuden tiloja ja ruokailua

JAMKissa käynnistyi lokakuussa Tilat ja ruokailu tulevaisuudessa -Co-creation työskentely. Se liittyy ammattikorkeakoulun johdolla tapahtuvaan laajempaan oppimisympäristöjen kehittämiseen. Syksyn aikana teemoja on kehitetty kahdessa työpajassa, joihin on osallistunut ammattikorkeakoulun opettajia ja restonomiopiskelijoita muun muassa Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta sekä Sodexon asiantuntijoita.

Työpajoissa on pohdittu, kuinka hyvinvointia kampuksilla voisi parantaa. Keskeinen huomio oli, että kirjasto ja ravintolatilat haluttaisiin integroida pääkampuksen sydämeksi. Tiloja tulee kehittää, jotta ne palvelevat paremmin tämän päivän oppimista. Monimuotoiset tilat voisivat rohkaista yhteisölliseen toimintaan, kuten leikkien ja pelien avulla oppimiseen.

– Leikit ja pelit jäävät usein lapsuuteen, miksi niistä ei nautittaisi myös opiskeluaikana. Pitäisikö korkeakoulussa olla leikkipaikka? pohtii Sodexon myyntijohtaja Elina Yrjänheikki ensimmäisen työpajan tuloksista.

– Toisaalta päivän aikana pitää myös rentoutua ja vetää happea. Taukojen pitää olla sallittuja. Hiljaiset huoneet ja rauhallinen ympäristö tukisivat tätä.

Yhteistyökumppanina hankkeessa on toiminut 15/30 Research.

– Co-creation eli suomeksi yhteiskehittely, on ihmisläheinen tapa ideoida ja kehittää tuotteita, palveluja, ympäristöjä tai prosesseja, kertoo 15/30 Researchin palvelumuotoilija Soila Oinonen.

Yhteiskehittely perustuu nimensä mukaisesti yhdessä tekemiseen kaikkien asianosaisten kesken. Luovien menetelmien avulla kaikki saavat ajatuksensa kuuluviin ja niitä voidaan kehittää yhdessä eteenpäin.

– Sodexon, JAMKin ja 15/30 Researchin yhteiskehittelyssä tutkimme, kehitämme ja muotoilemme yhdessä uusia työskentelyä, oppimista, työviihtyvyyttä ja elämänlaatua tukevia ratkaisuja, Oinonen kertoo.

Kekseliäillä ja joustavilla ratkaisuilla voidaan parantaa ihmisten motivaatiota, jaksamista ja työn tuloksia ammattikorkeakouluympäristössä.

Nyt Co-creation-hanke on saatu päätökseen. Tilat ja ruokailu tulevaisuudessa –hankkeen tuloksia esitellään 4.12  klo 8:30 alkaen JAMKin pääkampuksella, Rajakatu 35, C119 (Kasvosali). Paikalla on edustajia JAMKista ja Sodexolta.

Lisätietoja:
Mikko R. Salminen, hallintojohtaja, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Hannu Ikonen, koulutuksen kehittämispäällikkö, 040 528 3762, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu Pipsa Lotta Marjamäki, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, 050 462 1932, pipsa.marjamaki@sodexo.com, Sodexo

Jaa

Takaisin