jamk.fi
24.9.2014

Euroopan kielten päivä näkyy pääkampuksella 26.9.

Euroopan kielten päivää on vietetty Euroopan neuvoston aloitteesta vuodesta 2001 lähtien. Päivän tarkoituksena on tuoda esille kieltenoppimisen ja kulttuurienvälisen ymmärryksen tärkeyttä. Samalla edistetään Euroopan kielellistä ja kulttuurista monimuotoisuutta.

– Lisäksi halutaan kannustaa ja rohkaista elinikäiseen kieltenoppimiseen myös koulujen ja oppilaitosten ulkopuolella  vaikkapa harrastusten parissa, JAMKin kielikeskuksen koulutuspäällikkö Pirkko Pollari kertoo.

Kielikeskus on nyt ensimmäistä kertaa mukana  päivän vietossa. Tempauksella halutaan juhlistaa tärkeää päivää ja kannustaa kaikkia elinikäiseen kieltenoppimisen ja -opiskeluun. Tapahtuma alkaa perjantaina klo 10 ja paikkana on Rajakadun pääkampuksen ravintola ja sen ympäristö. Paikalla on kielikeskuksen opettajia kertomassa kielikeskuksen kielten ja viestinnän opiskelusta sekä Euroopan kielten päivästä. Lisäksi JAMKin vaihto-opiskelijat esittelevät oman maansa kulttuuria, kieltä ja kieltenopiskelua kotimaassaan.  Osallistujat voivat halutessaan pukeutua päivän teeman hengessä esimerkiksi oman maansa kansallisasuun.

JAMKin kielikeskus vastaa ammattikorkeakoulun noin 8500 opiskelijan kieli- ja viestintäopinnoista.

– Kaikille yhteisiä opintoja on englannissa, ruotsissa ja viestinnässä. Opiskelijat voivat opiskella myös espanjaa, italiaa, saksaa, ranskaa, venäjää sekä suomea toisena kielenä. Erityisesti venäjä ja espanja ovat tällä hetkellä suosittuja kieliä. Osalla kielikursseista opetuskielenä on englanti, jotta myös ulkomaiset opiskelijat voivat niille osallistua, Pollari kertoo.

Euroopan kielten päivä

Lisätietoja:
Pirkko Pollari, koulutuspäällikkö, 050 591 8258, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Eeva Lamminpää, koulutussihteeri, 040 722 3641, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, kielikeskus

Jaa

Takaisin