jamk.fi
22.12.2014

Ensimmäiset JAMKin kyberasiantuntijat valmistuvat

Tammikuussa 2013 startanneet Suomen ensimmäisen kyberturvallisuuteen tähtäävän ylemmän AMK:n opiskelijat valmistuvat jouluksi.

Information Technology tutkinto-ohjelma herätti laajaa kiinnostusta heti alettuaan ja opiskelijoita onkin hakeutunut JAMKiin ympäri Suomen.

7. - 27.1.  haettavissa on jälleen 20 uutta aloituspaikkaa. IT:hen ja muihin englanninkielisiin ohjelmiin haetaan osoitteessa opintopolku.fi. 

IT:n koulutuspäällikkö Jari Hautamäen mukaan ensimmäinen toteutus on aina tietynlainen koeponnistus, jonka pohjalta koulutusta kehitetään vuosittain.

– Tekniikka menee eteenpäin kovaa vauhtia ja koska haluamme tuoda opiskelijoidemme käyttöön uusimmat tai vasta tulossa olevat teknologiat, teemme laite- ja ohjelmistouudistuksia vuosittain, Hautamäki toteaa.

Opintojen sisältöinä ovat olleet mm. kyberturvallisuus ja sen valvonta, puolustautuminen uhkia vastaan ja turvallisuuteen vaikuttaminen. Tämän lisäksi käsittellään ICT-alan yleistä tietoturvallisuutta, tietoturvallisuuden hallintaa, lainsäädäntöä ja kansallisia turvallisuuskriteereitä.

Opinnot huipentuivat ulkoisista verkoista eristetyssä laboratoriossa suoritettuun loppusotaan, jossa opitut asiat otettiin käytäntöön. Opiskelijat harjoittelivat samalla myös miten iso tietoturvaharjoitus laitetaan pystyyn:käsikirjoitus laadittiin aiemmilla oppitunneilla. Harjoituksen osallistujat jaettiin kolmeen tiimiin joista yksi tiimi valvoi, toinen hyökkäsi ja kolmas puolustautui. Harjoitus kesti kaksi päivää.

Lisätietoja:
Jari Hautamäki, yliopettaja, 040 540 2361, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologia

Avainsanat

Jaa

Takaisin