jamk.fi
24.11.2014

Avoimen AMK:n väylä avautuu

Tulevana keväänä Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille avautuu ensimmäistä kertaa mahdollisuus päästä tutkintokoulutukseen jopa ilman valintakokeita.

Lisäksi ensimmäistä kertaa JAMKin avoimen AMK:n opinnoilla voi hakeutua myös englanninkielisiin sekä ylempiin ammattikorkeakoulun (YAMK) tutkinto-ohjelmiin. Haku avoimen AMK:n väylän kautta tapahtuu erillishaun kautta yhteishakuaikana. Haku englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin on tammikuussa (7.-27.1.2015) ja suomenkielisiin maalis-huhtikuussa (17.3.–9.4.2015). Hakulomake löytyy JAMKin nettisivuilta.

Opiskelija voi hakea AMK-tutkinto-ohjelmiin avoimen väylän kautta, mikäli hän on suorittanut 60 opintopistettä tutkinto-ohjelmaan soveltuvia opintoja. YAMK-tutkinto-ohjelmiin voi hakeutua tehtyään avoimen opintoja joko 20 op (60 op laajuisissa tutkinto-ohjelmissa) tai 30 op (90 op laajuisissa tutkinto-ohjelmissa). Avoimen väylän kautta haettaessa YAMK-tutkintoon hakijalla tulee edelleen täyttyä myös pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimus.

Tutkinto-ohjelmissa on kiintiöt avoimen väylän kautta sisään otettaville. Mikäli hakijoita on kiintiötä enemmän, sisäänpääsyn ratkaisee avoimen opintojen keskiarvo.

– Käytännössä opiskelija voi päästä suoraan sisään tutkintokoulutukseen, jos hakijoita on kiintiötä pienempi määrä, kannustaa hakukoordinaattori Tanja Myry.

Ainoastaan sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintokoulutuksissa säilytetään valintakoe myös avoimen väylän kautta hakeville. Väylä ei ole käytössä musiikin, Information Technology (YAMK) eikä elinkaaripalveluiden johtamisen (YAMK) tutkinto-ohjelmissa.

– Uudistus avaa hienoja mahdollisuuksia ahkerille avoimen AMK:n opiskelijoille. He ovat erittäin motivoituneita opiskelijoita, jotka otamme mielellämme jatkamaan tutkintokoulutukseen, iloitsee suunnittelija Maarit Korva.

Lue lisää

Lisätietoja:
Hakijapalvelut, hakijapalvelut@jamk.fi, 040 556 0409, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jaa

Takaisin