jamk.fi
15.8.2014

Aitoja makuja Keski-Suomesta tarjoillaan Herkkujen Suomessa Helsingissä 21.–23.8.2014

Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma järjestetään nyt jo neljännen kerran pääkaupungin sydämessä. Tapahtuma kokoaa Helsingin Rautatientorille yli sata lähiruoan tuottajaa ja valmistajaa 21.–23.8.2014. Keski-Suomesta tarjolla on toinen toistaan kutkuttavampia makuelämyksiä – tuottajien itsensä esitteleminä.

Keski-Suomen maakuntaosastolla, E-teltassa + avotulipaikalla, loimutetaan saarijärveläisiä Lihatrion nuotiomakkaraa ja Roppilaxin kirjolohta. Palan painikkeeksi voi nauttia nokipannukahvit. Esillä ovat  Säilyke-Herttua lihasäilykkeet, Teemu Peltosen käsityönä valmistelut, Teemun BBQ-, Chili- ja kotimaisen sadon kausikastikkeet sekä kolmen tilallisen lihatalon, Lihatrion valmistama kypsä Rillipihvi sekä nakit ja makkarat. Evääksi voi vielä napata mukaan Keuruun Perinneleipurien leivinhiivattoman saaristolaisleivän tai erilaisia piirakoita.

Keski-Suomen keittiömestarit tarjoavat torstain 21.8. ja perjantain 22.8. maistiaismenuja, joihin on koostettu herkullinen valikoima keskisuomalaisia tuotteita. Keskisuomalaiset nousevat myös perjantai-iltapäivällä lavalle esittelemään maakunnan makuja ja elintarvikeyrittäjyyttä.

Keskisuomalaisten elintarvikevalmistajien osallistumista tukee Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke. Hankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Keittiömestarien osallistumisen kustantaa Keski-Suomen liitto.

Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -verkosto, Aitoja makuja II -hanke, Pienpanimoliitto ja Lammin Sahti. Tapahtumassa vieraili viime vuonna yli 64 000 kävijää.

Herkkujen Suomi on avoinna Helsingin Rautatientorilla torstaina 21.8. (Taiteiden yö) klo 16–21.30, perjantaina 22.8. klo 11–20 ja lauantaina 23.8. klo 10–18. Tapahtumaan on vapaa pääsy

Lisätietoja:
Sari Mäkinen-Hankamäki, Herkkujen Suomen maakuntakoordinaattori, 040 551 4503, etunimi.sukunimi@jamk.fi , Ruokaketjuilla kasvuun –hanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

 

Avainsanat

Jaa

Takaisin