jamk.fi
13.2.2014

Tiimiakatemialta ennätysmäärä yrittäjiä

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö Tiimiakatemia tunnetaan poikkeavasta opiskelutyylistään, joka pohjautuu käytännön tekemiseen ja tiimityöskentelyyn oman yrityksen kautta.

Yrittäjyysprosentti Tiimiakatemialla on korkea. Uusimman opetushallituksen toteuttaman opiskelijapalautejärjestelmä (OPALA) -tutkimuksen mukaan 43% opiskelijoista jatkaa tai aloittaa yrittäjinä opiskelujensa jälkeen. Edellisen tutkimuksen osalta lukema oli 35% kun koko maassa liiketalouden koulutusalan keskiarvo oli 3,5 % ja JAMKissa 4,8 %.

Viime vuonna Tiimiakatemian kautta perustettiin kaksi yritystä: tapahtuman järjestämiseen erikoistuva yritys nimeltään Elämystuotanto 40100 sekä mainostoimisto bGH. Lisäksi osa on ottanut hoitaakseen jo olemassa olevaa liiketoimintaa legendaarisen Ravintola Rentukan ja Jyväskylän vanhimman  mainostoimisto PTV:n muodossa. Kaikki nämä sijaitsevat Keski-Suomessa.

 – Yhteensä yritykset työllistävät noin 15 ihmistä, kertoo Tiimiakatemian päävalmentaja Ulla Luukas

Seuraava Tiimiakatemian opiskelijoiden perustama yritys on Asiakasnäkökulma, jonka tavoitteena on luoda Suomeen uudenlaista asiakaspalvelukulttuuria. Asiakasnäkökulma on Aaku Siekkisen sekä Sami Pääkkösen käynnistämä asiakaspalvelun laadun mittaamiseen keskittyvä yritys.

 – Miehet ovat hyödyntäneet Tiimiakatemian uutta K2-väylää. Kyseinen väylä on luotu, jotta oman tulevaisuuden pohjaaminen liiketoimintansa varaan olisi helpompaa, Luukas toteaa.
Asiakasnäkökulman valtakunnallisia asiakkaita ovat muun muassa Asko, Sotka ja Kotipizza. Ensi vuonna he tulevat mittaamaan yli viidensadan myymäläympäristön asiakaspalvelun laatua.

Lisätietoja:
Mika Autio, Tiimiakatemian Brand Manager, +358 44 7242 808, mika@innomo.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Tiimiakatemia

Takaisin