jamk.fi
25.4.2014

Rokkikoulu vauhdittaa bänditoimintaa Veturitalleilla

Yhteistyö huipentuu Veturitalleilla järjestettävään rokkikoululaisten konserttiin tiistaina 29.4. klo 19.00. Konsertissa kuullaan rock- ja heavyhenkistä musiikkia kaikilta kolmelta bändiltä. Konserttiin on vapaa pääsy, ja se kestää noin tunnin.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin opiskelijat ovat kevään aikana tarjonneet maksutonta bändiohjausta soittamisesta kiinnostuneille nuorille Jyväskylän Veturitalleilla. Tempaus on osa musiikin koulutuksen Projektit ja Innovaatiot -opintojaksoa.

– Olemme pitäneet nuorille kerran viikossa 60 minuuttia kestävän bänditunnin. Halusimme lähestyä bändisoittoa rennolla rock/punk-asenteella eli hyvin eri näkökulmasta kuin useimmat muut ohjaajat. Olemme rohkaisseet esiintymään ja luottamaan omaan tekemiseen, musiikin opiskelija Paulo Poverini kertoo.

Rokkikoulu on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden Veturitallien kanssa. Veturitalleilla oli kysyntää nuorten musiikinopetukselle ja JAMKilla oli tarjota opettajat.

– Meidän tiimissä on yhdeksän kolmannen vuosikurssin musiikin opiskelijaa. Nuoria ilmoittautui mukaan 12, ja jaoimme porukan alussa kolmeen bändiin. Yhtä bändiä ohjaa aina samat opiskelijat, Poverini jatkaa.

Nuorisopalveluiden tavoitteena on tarjota nuorille harrastusmahdollisuuksia ja syventää yhteistyötä muiden jyväskyläläisten toimijoiden kanssa. JAMKin opiskelijoiden tarjoama bändiohjaus oli tervetullut täydennys toimintaan, sillä Veturitalleilla on hyvät tilat bänditoiminnalle ja innokkaita soittamisesta kiinnostuneita nuoria. Rokkikoulu toteutettiin valmiiksi varustellussa treenikämpässä.

–  Nuoret ovat olleet innoissaan ilmaisesta bändiohjauksesta ja pitäneet opetusta hyödyllisenä. Bänditoiminta on antanut uusia kavereita ja innostusta soittamiseen, nuorisonohjaaja Miia Lyyra kaupungin nuorisopalveluista kertoo.

–  Veturitalleilla harrastaminen on usein ilmaista, joten on tärkeätä, että myös tällaiset projektit ovat nuorille maksuttomia, Lyyra jatkaa.

Yhteistyö huipentuu Veturitalleilla järjestettävään rokkikoululaisten konserttiin tiistaina 29.4. klo 19.00. Konsertissa kuullaan rock- ja heavyhenkistä musiikkia kaikilta kolmelta bändiltä. Konserttiin on vapaa pääsy, ja se kestää noin tunnin.

Lisätietoja:
Eva Halme, koulutuspäällikkö, 040 727 6424, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, musiikin koulutus
Miia Lyyra, nuorisonohjaaja, 014 266 4239, etunimi.sukunimi@jkl.fi, Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut, Veturitallit

Takaisin