jamk.fi
8.5.2014

Paikallista kulttuuria ja kylien kehittämistä

Kekseliäät kylät-kylätori Biotalousinstituutissa 16.5.

Kansainvälinen kylätori kokoontuu Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutissa perjantaina 16.5. klo 11-16.  Osoite on Tuumalantie 17, Saarijärven Tarvaala.  Kylätorilla tutustutaan paikalliseen kulttuuriin, kylien kehittämiseen ja kyläaktivisteihin Keski-Suomesta, Etelä-Virosta ja Pohjois-Irlannista.

Tapahtuma alkaa yhteisellä lounaalla klo 11-12.  Sen  jälkeen on mahdollista kuulla puheenvuoroja maaseudun kylien menestystekijöistä:

  • Maaseudun kehittäminen Virossa, toiminnanjohtaja Kristiina Liimand, Tartumaa Arendusselts.
  • Maaseudun kehittäminen Pohjois-Irlannissa, kehitysjohtaja Andrew McAlister, North East Rural Development Partnership.
  • Kokemuksia kylien kehittämisestä kansainvälisessä Leader-hankkeessa, Innovative Village - Kekseliäät kylät -hanke, projektikoordinaattori Outi Raatikainen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu.
  • Mistä on menestyvät kylät tehty? Kylätutkija Kaisu Kumpulainen, YTT ja Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen.

Päivän järjestää  Innovative Village -hanke. Hanke on Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Viisari ry:n ja JyväsRiihi ry:n sekä kahden muun EU-maan yhteinen kansainvälinen kylälähtöisten palvelujen ja aktiivisen kansalaisuuden kehittämishanke.

Tapahtuma on osa opintomatkaa, jossa partnerien kyläkehittäjät ja aktiiviset kyläläiset kiertävät tutustumassa Viisari ry:n alueeseen: keskiviikkona 14.5. Sumiaisiin ja Konginkankaaseen, torstaina 15.5. Pylkönmäkeen.

Lue lisää

Lisätietoja:
Outi Raatikainen, projektipäällikkö, 050 412 0491, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Innovative Village – Kekseliäät kylät
Arja-Leena Peiponen, toiminnanjohtaja, 040 502 6173, etunimi.sukunimi@saarijarvi.fi, Viisari ry

Takaisin