jamk.fi
8.5.2014

Opiskelijoiden osaaminen esillä Hyvin tehdyn työn gaalassa 9.5.

Ensimmäisen vuoden sosiaali- ja terveysalan tiimiopiskelijat järjestävät huomenna perjantaina 9.5. klo 13-15 Hyvin tehdyn työn gaalan Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella, Rajakatu 35.

Monialaisten tiimien opiskelijat esittelevät gaalassa messuluonteisesti tekemiään projekteja. Juhlapuheen pitää Jyväskylän kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Selin.

Projektit ovat olleet hyvin erilaisia aina työyhteisön virkistystuokiosta naistenpäivän kirpputorin ja asuinalueen talviliikuntapäivän organisointiin.

– Tiimimme Teijan Tiikerit järjesti Huhtarinteen koulun oppilaille voimaannuttavaa valokuvausta ja liikunnallisen tuokion sisältävän päivän. Lapsien ottamista valokuvista järjestettiin valokuvanäyttely Huhtasuon kirjastolla. Projekti opetti vastuunottamista ja joustavuutta. Opimme, miten teoriaopintoja sovelletaan käytännön suunnittelussa ja toteutuksessa, toimintaterapian opiskelija Kirsi Sievänen kertoo.

Lauantaina 10.5. on vielä vuorossa Joutsan keskuspuistossa järjestettävä Kylä kohtaa - koko Joutsan hyvinvointilauantai. Päivän aikana pääsee osallistumaan mm. skeittikisaan ja tutustumaan opiskelijoiden järjestämiin terveyspisteisiin.  

JAMKin sosiaali- ja terveysalan nuorten koulutuksissa otettiin viime syksynä käyttöön tiimioppimisen malli ensimmäisenä ammattikorkeakouluna Suomessa. Opiskelijoista muodostettiin lukukauden alussa tiimejä, jotka toimivat itseohjautuvasti ja vastuullisesti erilaisissa oppimistilanteissa. Opinnot suoritetaan ensimmäisenä vuoden aikana sekä pääsääntöisesti moniammatillisissa että oman koulutusammatin tiimeissä.

– Parasta tiimioppimisessa on ollut oma tiimi ja valmentaja. Meidän tiimillä on ollut todella hyvä henki. Moniammatillinen kokoonpano on tuonut oman koulutusohjelman rinnalle laajempaa näkökulmaa sosiaali- ja terveysalalla työskentelyyn. Yhdessä tekeminen on ollut hauskaa ja opettavaista, Kirsi Sievänen jatkaa.

Lisätietoja:
Carita Kuhanen, päävalmentaja, 050 37 34527, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Takaisin