jamk.fi
21.1.2014

Maatiloilla panostetaan johtamiseen ja turvallisuuteen

Myös maatiloilla tulee varautua ilkivaltaan ja omaisuusrikoksiin. Muun muassa näitä teemoja tuodaan esiin Maatilan johtaminen ja turvallisuus –teemapäivänä perjantaina 24.1. klo 9.00–16.00 kylpylähotelli Peurungassa. Päivän järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun Eväitä maatilayrittäjien jaksamiseen -hanke.

– Maatiloille kohdistuu mm. omaisuusrikoksia, joissa anastetaan jotain arvokasta, raja- ja sukuriitojen aiheuttamaa ilkivaltaa sekä laitonta aktivismia, Itä-Suomen poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Toni Reinikainen kertoo.

– Omaisuusrikoksissa tekijöinä ovat yleensä ammatti- ja taparikolliset sekä satunnaiset päihtyneet. Raja- ja sukuriidoissa ilkivaltaan syyllistyvät asianosaiset ja vihamiehet, kun taas laitonta aktivismia harjoittavat yleensä järjestäytyneet, julkisuushakuiset organisaatiot, vanhempi konstaapeli jatkaa.

Päivän aikana perehdytään maatilayrityksen johtamiseen ja turvallisuuden edistämiseen. Esityksissä käsitellään mm. kotieläintauteja, maatilan pelastus- ja varautumissuunnitelmaa sekä riskienhallintaa.

Eväitä maatalousyrittäjien jaksamiseen -hanke on Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 mukainen koulutushanke vuosille 2012-2014. Hankkeen päärahoittaja on Keski-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja:
Minna Haapakoski, projektipäällikkö, 050 307 3066, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Avainsanat

Jaa

Takaisin