jamk.fi
7.2.2014

Liminaalitilan käsite työn muutosten jäsentäjänä Aikuiskasvatus-lehden vuoden 2013 tiedeartikkeliksi

Aikuiskasvatus-lehden toimitusneuvosto valitsee vuosittain yhden edellisenä vuonna julkaistun tieteellisen artikkelin Vuoden tiedeartikkeliksi.

Vuoden 2013 parhaaksi tiedeartikkeliksi on valittu Liminaalitilan käsite työn muutosten jäsentäjänä. JAMKista kirjoittajatiimissä oli mukana JAMKin Tiimiakatemian valmentaja Heikki Toivanen.

Perustelujen mukaan artikkeli tarjoaa uudenlaisen näkökulman työelämän ja erityisesti sen muutosten tutkimiseen. Artikkelissa tuodaan aikuiskasvatustutkimukseen tärkeää antropologista tutkimusta, joka syventää aikuiskasvatuksen alueella jo pitkään harrastettua muutos- ja kehittämistutkimusta ja kiinnostusta rajatilojen, siirtymätilojen ja muutoslaboratorioiden teoretisointiin. Liminaalitilan käsite sekä sen käyttökontekstit ja sovellukset käydään läpi monipuolisesti ja sitä käsitteleviä kansainvälisiä tutkimuksia esitellään kattavasti. Mukaan tuodaan myös mystisyys, leikittely ja ironia uusien ideoiden kokeilussa.

Artikkelin kirjoittivat  Heikki Toivanen (JAMK), Tiina Kontinen (Jyväskylän yliopisto), Pia Houni (Työterveyslaitos) ja Helena Karsten (Åbo Akademi).

Lue lisää

Takaisin