jamk.fi
7.5.2014

Kazakstanilaiset hakevat oppia suomalaisesta terveydenhuollon osaamisesta

Torstaina ryhmä tutustuu Palokan terveysasemaan. He paneutuvat toimipisteen päivystystoimintaan ja vierailevat vuodeosastolla seuraamassa käytännön hoitotyötä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu koordinoi  parhaillaan projektia, jossa kehitetään terveysalan koulutusta Kazakstanissa. Kazakstaniin suuntautuvaa koulutusvientiä on tehty lokakuusta 2012 lähtien.

Suomalaiset tukevat Kazakstanin terveysministeriötä ja sairaanhoito-oppilaitoksia uudistamaan sairaanhoitajakoulutuksen opetussuunnitelman ja koulutuksen Bachelor-tasoisiksi. He myös tutkivat koulutuksen tuottamaa osaamista sekä kehittävät henkilöstön osaamista ja antavat siihen suosituksia yli 60 terveysalan oppilaitoksessa.

Osana henkilöstön opetussuunnitelman kehitystyötä, Jyväskylässä on parhaillaan 16 hengen ryhmä Kazakstanista tutustumassa mm. JAMKin hyvinvointiyksikön opetukseen ja tiimioppimiseen. Mukana on 12 opettajaa, lisäksi terveysministeriön edustus.  Ryhmä vierailee JAMKin lisäksi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin toimipisteissä ja seuraavalla viikolla he ovat Lahden ammattikorkeakoulussa.

Torstaina ryhmä tutustuu Palokan terveysasemaan ja sairaanhoitajien vastaanottotoimintaan. He paneutuvat toimipisteen päivystystoimintaan ja vierailevat vuodeosastolla seuraamassa käytännön hoitotyötä.

Kazakstanin terveysministeriön kanssa tehtävässä yhteistyötyössä ovat mukana myös Hämeen ammattikorkeakoulu, Lahden ammattikorkeakoulu ja Laurea-ammattikorkeakoulu. Korkeakoulut muodostavat strategisen liittouman, joka kantaa nimeä FUAS (Federation of Universities of Applied Sciences).

Lisätietoja:
Johanna Heikkilä, asiantuntija, 040 8488 623, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Anne Kirmanen, hoitotyön johtaja, 050 311 8825, etunimi.sukunimi@jkl.fi, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Takaisin