jamk.fi
13.3.2014

JAMKin opiskelijat puhuvat talouslukutaidosta 18.3.

Talouslukutaidolla tarkoitetaan oman talouden hallintaa. Käsite esiintyy mediassa useasti ja sen merkitys on kasvanut taantumassa. Esimerkiksi nuorten lisääntyneet maksuhäiriömerkinnät ovat herättäneet runsaasti keskustelua.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat kartoittavat opiskelijoiden ajatuksia ja asenteita talouslukutaitoon osana projektiopintojaan Keski-Suomen Osuuspankin toimeksiannosta. Samalla pankilla on tilaisuus jakaa nuorille tietoa oman talouden hallinnasta.  Liiketalouden opiskelijoiden on tärkeää viestiä talousasioita ymmärrettävällä ja kiinnostavalla tavalla muiden alojen osaajille.

Keski-Suomen Osuuspankissa työtä talouslukutaidon edistämiseksi on tehty aina. Myyntijohtaja Timo Kalmari toteaa, että aktiivisen oppilaitosyhteistyön avulla on nyt luotu väylä välittää tärkeää asiaa nuorille.

– Olemme iloisia siitä, että JAMKin opiskelijat ottivat haasteen vastaan ja lähtivät kumppaniksemme talouslukutaidon levittämiseen. Arvoihimme sisältyvän yhteiskuntavastuun periaatteiden mukaisesti haluamme tukea nuorten taloudellista itsenäistymistä ja vähentää mahdollisia rahankäytöstä aiheutuvia ongelmia, sanoo Kalmari.

– Yhteistyömme JAMKin kanssa on sujunut mutkattomasti ja olemme löytäneet opiskelijaryhmän kanssa hyvän tekemisen meiningin.

Lisätietoja:
Olli Poikonen, tradenomiopiskelija, 050 402 3686, etunimi.sukunimi@student.jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Timo Kalmari, myyntijohtaja, 010 256 6021, etunimi.sukunimi@op.fi, Keski-Suomen Osuuspankki

Takaisin