jamk.fi
2.1.2014

Päteville opettajille kysyntää – Haku opettajankoulutukseen alkaa 7.1.

Ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi ja opinto-ohjaajaksi voi opiskella ympäri Suomea, etänä ja täysin uudenlaisissa oppimisympäristöissä.

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen vuoden 2014 yhteishaku alkaa tiistaina 7.1. ja jatkuu perjantaihin 24.1. saakka. Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun alueryhmissä ympäri Suomea aloittaa vuosittain yli 400 uutta opiskelijaa. Ammatillisen opettajan, erityisopettajan ja opinto-ohjaajan koulutuksista työllistytään pääasiassa ammatillisiin oppilaitoksiin ja ammattikorkeakouluihin.

Ammatillisessa opettajankoulutuksessa eri alojen ammattilaiset saavat tietotaidon oman alan opettamiseen. Koulutus antaa opettajan pedagogisen kelpoisuuden, jota ilman Suomessa ei voi saada vakinaista opettajan virkaa. Aikuisten opiskelijoiden taustojen kirjo on värikäs; samassa ryhmässä saattavat opiskella niin insinööri, agrologi, sosionomi kuin kauppatieteen maisteri.

- Iso osa opiskelijoista on tehnyt opetustyötä jo opinnot aloittaessaan. Mukana on myös alan vaihtajia, sillä opetusalalle tarvitaan aina uusia osaajia. Jokainen määrää opiskelutahtinsa itse, joten opiskelu onnistuu työn ohessa. Keskimäärin meiltä valmistutaan puolessatoista vuodessa, toteaa opintojen ohjaaja Katariina Jouhiaho JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu on jo vuosia ollut tunnettu siitä, että koulutus viedään sinne missä opiskelijat ovat. Ohjaustyön ja erityisopetuksen linkittyessä yhä tiiviimmin osaksi päivittäistä oppilaitosarkea, tarjoaa JAMK opettajiksi jo valmistuneille suunnattuja ammatillisen erityisopettajan ja opinto-ohjaajan jatkokoulutuksia uusilla alueilla.

– Tänä vuonna voi Jyväskylän lisäksi hakea opiskelemaan opinto-ohjaajaksi Pohjanmaan alueryhmään tai ammatilliseksi erityisopettajaksi Itä-Suomen alueryhmään. Ne pätevöittävät erityisopetuksen tehtäviin ammatillisiin oppilaitoksiin sekä opinto-ohjaustyöhön kaikille kouluasteille, Jouhiaho kertoo.

Alueellisella koulutuksella lisätään aikuisten opiskelumahdollisuuksia. Alueryhmän yhteisten seminaaripäivien lisäksi opintoja suoritetaan verkossa ja pienemmän oppimispiirin kesken. Jyväskylässä aikuisopiskelijat pääsevät hyödyntämään täysin uudenlaisia oppimisen tiloja. Lutakon kampuksen olohuonemainen värikäs oppimisympäristö on varustettu uudella teknologialla.

– Huonekalujen järjestys on nopeasti muutettavissa oppimistilanteen mukaan jopa yhden tunnin sisällä. Ympäristön pääosin langattomat tieto- ja viestintäteknologian ratkaisut sulautuvat luontevasti osaksi erilaisia oppimistilanteita, ammatillisen opettajakorkeakoulun uusmediasuunnittelija Minna Koskinen sanoo.

Koulutuksista järjestetään hakuaikana infotilaisuuksia ympäri Suomea. Jyväskylässä hakuinfo järjestetään maanantaina 20.1. klo 17.00 alkaen JAMKin Dynamon auditoriossa osoitteessa Piippukatu 2. Koulutuksiin voi hakea 7.–24.1.2014 osoitteessa opekorkeahaku.fi.

Lisätietoja
Katariina Jouhiaho, opintojen ohjaaja, 040 7525 358, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Harri Keurulainen, opettajankoulutuspäällikkö, 040 5323 147, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu 

Avainsanat

Jaa

Takaisin