jamk.fi
8.4.2014

60 vuotta sairaanhoitajakoulutusta Jyväskylässä

Juhlavuoden luentosarja käynnistyy 10.4.

Suomen keskussairaalaverkostoa alettiin rakentaa 1950-luvulla. Sairaanhoitajapulaan vastattiin aloittamalla sairaanhoitajien kouluttaminen niillä paikkakunnilla, joihin tuli keskussairaala tai yliopistollinen keskussairaala ja joissa pula oli suurin.

– Keski-Suomen keskussairaala valmistui Jyväskylään vuonna 1954 ja samana vuonna käynnistettiin myös sairaanhoitajakoulutus Keski-Suomessa. Aluksi koulutusta tarjosi Jyväskylän tilapäinen sairaanhoitajakoulu ja seuraavasta vuodesta alkaen Keski-Suomen sairaanhoitaja-terveyssisarkoulu, yksikönjohtaja Eila Latvala JAMKin hyvinvointiyksiköstä kertoo.

JAMKissa sairaanhoitajakoulutus alkoi  ammattikorkeakoulukokeiluna vuonna 1996. Toiminta jatkui JAMKille myönnetyn vakinaisen toimiluvan alla 1997 alkaen.

Jyväskylän sairaanhoitajakoulutuksen 60-vuotista taivalta juhlistetaan tänä vuonna kolmella asiantuntijaluennolla huhti-, syys- ja lokakuussa sekä entisille opiskelijoille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille suunnatulla juhlaseminaarilla 30. lokakuuta.

Ensimmäinen luento 10.4. klo 16.15–18.00 käsittelee sairaanhoitajan rajattua lääkkeenmääräämisoikeutta. Luennoitsijana on TtT, asiantuntija Johanna Heikkilä JAMKin hyvinvointiyksiköstä.

Sarja jatkuu syksyllä 11.9., jolloin TtT, yliopettaja Hanna Hopia luennoi perheiden terveyden edistämisestä ja siihen liittyvästä soveltavasta tutkimuksesta. TtL, lehtori Sirpa Valkama puolestaan käsittelee 9.10. lasten tunne- ja turvataitoja sekä siihen liittyvää moniammatillista yhteistyötä lasten ja perheiden parhaaksi.

Luennot järjestetään JAMKin Lutakon kampuksella, Piippukatu 2, ja ne ovat kaikille avoimia.

Lue lisää

Lisätietoja:
Eila Latvala, yksikönjohtaja, 040 744 1748, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Takaisin