jamk.fi
8.9.2014

Jyväskylän korkeakoulut arpovat 100 pyörää aloittaville opiskelijoille

Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu ovat keränneet vuoden 2014 aikana 100 käytettyä polkupyörää arvottavaksi uusille opiskelijoilleen.

Arvonta oli avoin kaikille tutkinto-opintonsa syksyllä 2014 Jyväskylän korkeakouluissa aloittaneille opiskelijoille. Kaikkiaan siihen osallistui 1573 opiskelijaa.

Tieliikennekelpoisiksi kunnostetut ja turvalliseksi testatut pyörät luovutetaan voittajille Auton vapaapäivä -tapahtumassa maanantaina 22.9.2014 Jyväskylän Kävelykadulla klo 13.00-15.00. Pyörien lisäksi voittajat saavat pyöräilykypärät. 100 Pyörää -projektin pyörät on kunnostanut Jyväskylän Pyöräilyseura. Projektin käytännön toteuttajina työskentelevät Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijat Saara Hakala ja Hanna Rautio.

Opiskelijapyöräprojektilla halutaan tukea nuorten resurssiviisasta liikkumista, vahvistaa nuorten tietoutta liikenneturvallisuudesta sekä toivottaa opiskelijat tervetulleiksi uuteen opiskelukaupunkiinsa.  Ajatus käytöstä poistettujen pyörien kierrättämisestä opiskelijoiden hyötykäyttöön syntyi Jyväskylän kaupungin ja Sitran ”Kohti resurssiviisautta” -hankkeen myötä. Jyväskylän alueen korkeakoulut päättivät edistää resurssiviisautta yhteistyössä kierrättämällä vanhoja polkupyöriä opiskelijoiden käyttöön.

– Projektissa yhdistyy resurssiviisaus luonnollisella ja positiivisella tavalla opiskelijoiden arkeen. Jyväskylän maine hyvänä opiskelijakaupunkina perustuu osittain siihen, että täällä on lyhyet välimatkat ja kaikki kampukset ovat pyöräilymatkan päässä. Nostamme 100 Pyörää -projektin avulla yhdessä tätä asiaa enemmän esiin. Tarkoituksena on jatkaa projektia myös ensi vuonna, Jyväskylän yliopiston viestintä- ja markkinointipäällikkö Miikka Kimari ja JAMKin markkinointipäällikkö Heli Toivola kertovat.

100 Pyörää -projektissa ovat myös mukana Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen Osuuspankki, Jyväskylän Energia, JYKES, Liikenneturva, Intersport keskusta sekä Keskimaa. Käytöstä poistettuja pyöriä ovat luovuttaneet Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, JYY-Palvelut Oy, Sovatek-säätiö sekä korkeakoulujen henkilökunta ja opiskelijat.

Lisätietoja:
100 Pyörää -kampanjan projektipäälliköt Saara Hakala, p. 050 354 9778 ja Hanna Rautio, p. 044 033 4165, 100pyoraa@gmail.com
Jyväskylän yliopiston viestintä- ja markkinointipäällikkö Miikka Kimari, p. 050 522 2015, etunimi.sukunimi@jyu.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulun markkinointipäällikkö Heli Toivola, p. 040 580 1659, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Jaa

Takaisin