jamk.fi
30.10.2013

Puristusvoimaa ja vastuullista liiketoimintaa Mediataivaan asenteella

Pöydän ääressä ähisevä mies, Ville Juvonen, puristaa kahvaa, joka on yhdistetty tietokoneeseen. Testausfysiologi Enni Hietavala Likesin kuntotestausasemalta kannustaa Villeä antamaan kaikkensa. Mistä on kyse?

Enni Hietavala kannustaa Ville Juvosta kovan paikan edessä

Enni Hietavala kannustaa Ville Juvosta kovan paikan edessä

Kyse on käsien puristusvoiman testauksesta, joka on osa Mediataivas Oy:n uusmediasuunnittelija Ville Juvosen kuntotestausta. Villelle tämänkertainen testaustapahtuma on toinen laatuaan. Ensimmäisen kerran hän oli testissä vuonna 2008. Nuorempana Ville ei nähnyt liikunnassa mitään erikoista, mutta ryhdyttyään nykyiseen työhönsä, mikä on pääasiassa istumatyötä näyttöruudun edessä, hän koki jatkuvaa väsymystä ja selkäkipua. Liikuntasetelit ja työpaikan liikuntamyönteinen ilmapiiri kannustivat hänet aloittamaan kuntosaliharjoittelun, eikä edellä mainitut vaivat enää haittaa elämää. Villen mielestä testaus on mukavan haastavaa, se motivoi liikkumaan ja antaa mahdollisuuden seurata omaa kehitystään.
 
Työntekijöiden kuntotestaus on jo jonkin aikaa kuulunut Mediataivaan liikuntaan kannustavaan henkilöstöpolitiikkaan. Art Director Mika Kaakkolahdelle tämänkertainen tilaisuus on myös uusintatestaus, joka paljastaa kunnossa tapahtuneita muutoksia. ”Edellisestä testauskerrasta oli kyllä apua. Palautteesta kykeni päättelemään mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.”

Mika Kaakkolahden kehon koostumus selviää tällä laitteella

Mika Kaakkolahden kehon koostumus selviää tällä laitteella

Liikunta jää testien jälkeen yksilön vastuulle. Mediataivaassa kaikki osallistuvat kuntotestaukseen ja testaus saa jatkoa työnantajan kustantamista liikuntaseteleistä.
Testausfysiologi Enni Hietavala rauhoittelee testausta pelkääviä. Kenenkään ei tarvitse pelätä, testattavaa ei ajeta näännyksiin testeillä. Pyörätestissä ei tavoitella maksimisykkeitä, siinä tulee vain lämmin olo ja hiki. Voimatesteissä kukin ponnistelee kykyjensä mukaan. Ne sopivat hyvin myös huonokuntoisille yksilöille. 

Ville valmistautuu pyöräergometriin, jossa selviävät hapenottokyky ja verenkiertoelimistön tila

Ville valmistautuu pyöräergometriin, jossa selviävät hapenottokyky ja verenkiertoelimistön tila 

Miksi yrityksen kannattaa panostaa liikuntaan ja kuntotestauksiin? ”Yhteiset kokemukset ovat tärkeitä ja kokoavat meille sellaista henkistä pääomaa, jolle ei hintalappua voi laittaa. Hyvä kunto tuo hyvää olo ja sitä kautta jaksaa tehdä työtä, joka on henkisesti todella rankkaa” – toteaa Mediataivaan toimitusjohtaja Hannele Haltia. Henkilöstön liikunnan, työkunnon ja hyvinvoinnin ylläpitäminen ovat osa Mediataivaan sosiaalisen vastuun kehittämisohjelmaa.
 
Mediataivas on mukana Keski-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ja Euroopan sosiaalirahaston osarahoittamassa Jyväskylän ammattikorkeakoulun hankkeessa Vastuullisen liiketoiminnan edelläkävijät Keski-Suomessa. Hankkeessa 12 keskisuomalaista yritystä rakentaa vastuullisesta toiminnasta kilpailuetutekijää. Kehittämiskohteina on yritysten taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristövastuuseen liittyviä asioita yrityskohtaisesti. 

Jaa

Takaisin