jamk.fi
28.11.2013

EduCluster Finlandin koulutuskauppa merkittävä avaus Kiinaan

JAMKin sairaanhoitajakoulutusta Beihuan yliopistoon

Sairaanhoitajia opetetaan jatkossa Jyväskylän ammattikorkeakoulun nimissä myös Kiinassa. EduCluster Finland (ECF) ja Beihua University allekirjoittivat merkittävän terveydenhuoltoalan koulutukseen liittyvän ´yhteistyösopimuksen ministeri Krista Kiurun Aasian delegaatiomatkan  aikana Pekingissä.

Kymmenvuotinen koulutusvientisopimus on tärkeä avaus Kiinan koulutusmarkkinoille. Yhteistyötä Jilinin provinssissa sijaitsevan Beihua Universityn kanssa on rakennettu  jo pitkään.

JAMKin koulutuksen kova laatu ja  pitkä kokemus englanninkielisestä sairaanhoitajakoulutuksesta edistivät sopimuksen syntyä.

– Koulutuksemme on hyvin suosittu myös kansainvälisesti sillä yli puolet opiskelijoista on ympäri maailmaa, JAMKin hyvinvointiyksikön johtaja Eila Latvala kertoo.

Sairaanhoitajakoulutus käynnistyy ensi  vuonna.

– Koulutuksessa pääpaino tulee olemaan perheiden hyvinvoinnissa ja  terveyden edistämisessä, myös uudenlaiset verkko-oppimisteknologiat kiinnostavat kiinalaisia, Latvala jatkaa.

Konkreettinen alku myöhemmin laajenevalle yhteistyölle on nyt solmittu  sopimus terveydehuoltoalan SINO-Finnish Running School –projektin aloittamisesta, jossa  160 kiinalaisen opiskelijan ryhmä opiskelee suomalais-kiinalaisessa yhteistyössä rakennetun opetussuunnitelman mukaisesti.  Jatkossa kiinalaisopiskelijat voivat opiskella vuoden  myös Jyväskylässä.

Beihua Universityllä on myös akateeminen yhteistyösopimus Jyväskylän yliopiston kanssa. Sopimuksen optiona onkin yhteistyön laajentaminen myös muille JAMKin ja Jyväskylän yliopiston keskeisille osaamisaloille, esimerkiksi maisteriopintoihin Jyväskylän yliopistossa liikunta- ja  terveystieteiden tiedekunnassa.

Lisätietoja:
Jan-Markus Holm, toimitusjohtaja, 040 136 3900, etunimi.sukunimi@educlusterfinland.fi, EduCluster Finland

Eila Latvala, yksikönjohtaja, 040 744 1748, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Jaa

Takaisin