jamk.fi

Tapahtumakalenteri

Muholan kylä on perinteinen maalaiskylä, jonka maisema koostuu useista järvistä, kallioista ja hyvin hoidetuista pelto-aukeista. Kylä on Kinnulan suurin. Kylätoiminta on vilkasta. Kylässä toimii kunnan ainut haja-asutusalueen koulu ja sen yhteydessä saavat kaikki Kinnulan esikoululaiset opetusta. Koulun yhteydessä on hyvät sisäliikuntatilat, ja siksi kylän aktiviteettejä ovatkin jalkapallo, jääkiekko, pesäpallo ja yleisurheilu.

Muholan monitoimitalo
(Kuva Kinnulan kunnan nettisivuilta)

Monitoimitalo- eli kylätalo- on keskeisessä asemassa Muhola-Seuran järjestämässä toiminnassa. Voisi oikeastaan sanoa, että kylätalo on koko kylän toiminnan sydän. Siellä järjestetään säännöllisesti bingo- ja lauluiltoja, tansseja sekä juhlia häistä ja syntymäpäivistä hirvipeijaisiin.

Pääsiäiskokko, laskiaisrieha, äitienpäiväjuhla, Muhola-päivä, syysmarkkinat, isänpäivä, joulumyyjäiset sekä liikuntapäivät kokoavat kylän perheitä ja asukkaita yhteen vauvasta vaariin. Myös seurakunta järjestää kyläseuran kanssa yhteisiä tilaisuuksia. Vuoden jokaiselle viikolle löytyy toimintaa.

Kylätalon yhteyteen kaavaillun katetun katsomon sekä peltoalueelle rakennettavaksi suunnitellun näyttämön olisi tarkoitus palvella koko kuntaa ulkoilmaesitysten näyttämönä- niin musiikin, teatterin kuin taiteenkin estradina.