JAMKin Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin -hanke menestyi Vuoden projekti 2015 -kilpailussa.

Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin -pilottihankkeella parannettiin lähiruoan käytön edellytyksiä ammattikeittiöissä. Samalla edistettiin alueen, asukkaiden ja luonnon hyvinvointia vähentämällä särjen kalastuksella vesistöjen rehevöitymistä ja tukemalla paikallisin hankinnoin  aluetaloutta.

Hankkeen pilottikohteena oli Vesangan päiväkoti-koulu.  Siellä kokeiltiin syksyn 2014 ajan lähiporkkanaa ja tonnikalan ja tuontilohen korvaamista särjellä. Porkkanat toimitti Eijan Juures ja Vihannes ja särjet paikallinen kalastaja Ari Seppälä Komppa-Seppälän tilalta. Hankkeen ansiosta Kylän Kattauksen ruokalistoille päätyi kaksi uutta lähikalasta tehtyä ruokaa: särkikiusaus ja kalastajan pizzapiirakka.

Erityisenä ansiona tuomaristo piti positiivista ja yhteistyöhön perustuvaa paikallista vaikutusta. Lisäksi tuomaristo arvosti hankkeen hyviä vaikutuksia ympäristöön, hiilijalanjälkeen ja eettiseen ruuantuotantoon.

JAMKin hallinnoimassa pilottihankkeessa oli mukana Jyväskylän kaupungin liikelaitos Kylän Kattaus ja Jyväskylän kaupungin hankintakeskus. Muita mukana olleita toimijoita olivat Komppa-Seppälän tila, Eijan Juures ja Vihannes, Lähi- ja luomuruokaosuuskunta Mukulaari, LähiPro Oy, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ja Keski-Suomen kalatalouskeskus ry. Hanke oli osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin yhteistä Kohti resurssiviisautta -hankekokonaisuutta.